Ф’ючерси на пальмову олію Малайзії виросли у вівторок на початку торгі

Джерело:  Oilworld
пальмовое масло

Ф’ючерси на пальмову олію Малайзії зросли у вівторок після падіння другої сесії у понеділок, оскільки ціни на соєву олію підскочили до Чикаго.

На пальмову олію впливають зміни цін на родинні олії, оскільки вони конкурують за частку на світовому ринку рослинних олій.

Стандартний контракт на пальмову олію з постачанням у грудні на Малайзійській біржі деривативів Бурси зріс на 0,84% до 3735 рінггітів ($790,39) за метричну тонну на початку торгів.

Ф’ючерси на пальмову олію у вересні впали на 6,06% у місячному вирахуванні після двомісячного зростання поспіль.

«Пальмова олія дорожчає, як і ціни на соєву олію в Чикаго. Але ми, можливо, не побачимо якогось значного підвищення цін через слабкий попит», – сказав трейдер із Нью-Делі, повідомляє Рейтер.

Покупці у Китаї, який є популярним напрямком, відклали покупки через свята.

Даляньська товарна біржа закрита з 29 вересня по 6 жовтня у зв’язку зі Святом середини осені та Національним святом.

Ціни на соєву олію на торговій біржі Чикаго зросли на 0,38%.

За даними незалежної інспекційної компанії AmSpec Agri Malaysia та сюрвеєрської компанії Intertek Testing Services, експорт малазійських продуктів із пальмової олії у вересні зріс на 5,4-8,1%.

Індонезія підвищила базову ціну на сиру пальмову олію до $827,37 за метричну тонну на період з 1 по 15 жовтня, внаслідок чого експортне мито та збір на сиру пальмову олію залишилися незмінними на рівні $33 та $85 за метричну тонну.

Очікується, що до середини 2024 року малайзійська пальмова олія коштуватиме від 3700 до 4500 рінггітів (790-960 доларів США) за метричну тонну, оскільки погодні умови Ель-Ніньо загрожують постачанням на тлі попиту, кажуть аналітики.

Ціна на пальмову олію може зрости до рівня 3765-3795 рінггітів за метричну тонну після стабілізації на рівні підтримки 3686 рінггітів.

Ціни на нафту впали на 1% на початку азіатських торгів у вівторок після падіння до тритижневого мінімуму на попередній сесії на тлі зміцнення долара США, зростання прибутковості облігацій США та неоднозначних сигналів про пропозицію.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!