Ф’ючерси на пальмову олію Малайзії виросли у вівторок

Джерело:  Oilword
пальмова олія

Ф’ючерси на пальмову олію Малайзії зросли у вівторок, оскільки торги відновилися після довгих святкових вихідних, а сильніший конкурент – олії з Даляня підтримали ринок, хоча низькі обсяги торгівлі обмежили зростання.

Базовий контракт на пальмову олію з поставкою в березні на Малайзійській біржі деривативів Бурса до полудня виріс на 7 ринггітів, або 0,19%, до 3745 ринггітів ($811,48).

Відсутність учасників та низький обсяг торгівлі через святкові вихідні домінуватимуть у контракті, сказав Мітеш Сайя, торговий менеджер мумбайської фірми Kantilal Laxmichand & Co, повідомляє Рейтер.

“Низьке виробництво та зниження експорту також змушують трейдерів плутатися при відкритті позицій”, – сказав Сайя.

Експорт малазійських продуктів з пальмової олії за 1-25 грудня впав на 16,1% до 1057955 метричних тонн з 1260613 метричних тонн, відвантажених у період з 1 по 25 листопада, повідомила в понеділок сюрвеєрська компанія Intertek Testing Services.

Найактивніший контракт на соєву олію в Даляні зріс на 0,85%, а контракт на пальмову олію – на 1,3%.

На пальмову олію впливають зміни цін на родинні олії, оскільки вони конкурують за частку на світовому ринку рослинних олій.

Згідно з циркуляром, опублікованим на веб-сайті Малайзійської ради з пальмової олії, Малайзія зберегла січневе експортне мито на сиру пальмову олію на рівні 8% і підвищила базову ціну.

Індонезія, найбільший у світі виробник пальмової олії, заявила минулого тижня, що накладе штрафи на компанії, які виробляють пальмову олію, що працюють у лісових районах, на загальну суму 4,8 трильйона рупій (310,1 мільйона доларів США).

Ціни на нафту практично не змінилися у вівторок, оскільки інвестори зосередилися на геополітичній напруженості на Близькому Сході та висловили оптимізм з приводу того, що Федеральна резервна система США незабаром почне знижувати відсоткові ставки, прискорюючи глобальне економічне зростання та попит на пальне.

Слабкі ф’ючерси на сиру нафту роблять пальму менш привабливим варіантом сировини для біодизельного палива.

Ціна пальмової олії може зрости до 3777 ринггітів за метричну тонну після стабілізації на рівні 3683 ринггітів, повідомив технічний аналітик Reuters Ван Тао.

(1 долар = 4,6150 ринггітів)

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!