Ф’ючерси на пальмову олію Малайзії виросли у вівторок

Джерело:  Oilworld
пальмова олія

Ф’ючерси на пальмову олію Малайзії зросли у вівторок після торгів у діапазоні, чому сприяло зростання конкуруючих харчових олій, хоча поганий попит та очікування зниження виробництва утримували контракт поблизу двотижневого мінімуму.

Базовий контракт на пальмову олію з постачанням у лютому на Малайзійській біржі деривативів Бурса зріс на 5 рингітів, або 0,13%, до 3896 рингітів ($834,26) за метричну тонну на момент закриття торгів.

Контракт відкрився вище, але незабаром було помічено відкат на негативну територію, оскільки відсутність нових покупок продовжувала погіршувати загальний настрій, сказав Анілкумар Багані, керівник досліджень Sunvin Group, брокерської компанії з виробництва олії в Мумбаї, повідомляє Рейтер.

Торгівля в діапазоні була викликана думкою, що виробництво може впасти в місячному вирахуванні на 5-8%, сказав Марчелло Культрера із сінгапурської компанії Apricus.

Серед супутніх масел найбільш активний контракт на соєву олію в Даляні зріс на 1,01%, а контракт на пальмову олію – на 0,77%. Ціни на соєву олію на торговій біржі Чикаго  зросли на 0,78 %.

На пальмову олію впливають зміни цін на родинні олії, оскільки вони конкурують за частку на світовому ринку рослинних олій.

Рингіт виріс на 0,19% по відношенню до долара, що зробило товар дорожчим для покупців, які володіють іноземною валютою.

Ціни на нафту зросли у вівторок, при цьому еталонна ціна Brent перевищила 80 доларів за барель, чому сприяли очікування того, що група виробників ОПЕК+ може поглибити та продовжити скорочення видобутку через побоювання щодо зниження світового попиту.

Зміцнення ф’ючерсів на сиру нафту робить пальму більш привабливим варіантом сировини для біодизельного палива.

(1 долар = 4,6700 рингітів)

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!