Ф’ючерси на пальмову олію Малайзії виросли у понеділок третю сесію поспіль

Джерело:  Oilworld
пальмова олія

Ф’ючерси на пальмову олію Малайзії виросли у понеділок третю сесію поспіль, досягнувши найвищого рівня закриття майже за три тижні на тлі ослаблення ринггіту та зростання експорту.

Стандартний контракт на пальмову олію з постачанням у січні на біржі деривативів Малайзії Бурси зріс на 22 ринггіти, або 0,5,9 %, до 3781 ринггіти ($798,69) за метричну тонну, досягнувши найвищого рівня закриття з 27 вересня.

Експорт малайзійських продуктів пальмової олії за період з 1 по 15 жовтня зріс на 5,6% до 606 980 тонн порівняно з тим же періодом у вересні, повідомила незалежна інспекційна компанія AmSpec Agri Malaysia.

Інший сюрвеєр Intertek Testing Services повідомив, що експорт зріс на 7,3% до 623 245 метричних тонн.

“Ми також спостерігаємо скорочення виробництва на півострові Малайзія та двозначне падіння у Східній Малайзії”, – сказав Парамалінгам Супраманіам, директор брокерської компанії Pelindung Bestari, розташованої в Селангорі, повідомляє Рейтер.

Провідний виробник Індонезія знизив базову ціну на сиру пальмову олію (CPO) на період з 16 по 31 жовтня до $740,67 за тонну з нинішніх $827,37 за тонну, йдеться в ухвалі міністерства торгівлі в п’ятницю.

Імпорт пальмової олії до Індії у вересні впав на 26% порівняно з попереднім місяцем до 834 797 тонн, що є найнижчим показником за три місяці, оскільки зростання запасів спонукало маслопереробні підприємства скоротити закупівлі, повідомила торгова організація у п’ятницю.

Рінггіт впав на 0,1,9% по відношенню до долара, що зробило товар дешевшим для покупців, які володіють іноземною валютою.

Щодо споріднених олій, зниження врожаю соєвих бобів у щомісячному звіті Міністерства сільського господарства США (USDA) минулого тижня призвело до зростання цін.

Ціни на соєву олію на торговій біржі Чікаго BOcv1 зросли на 0,7%. Найактивніший контракт на соєву олію в Даляні зріс на 1,2%, а контракт на пальмову олію — на 1,8%.

На пальмову олію впливають зміни цін на родинні олії, оскільки вони конкурують за частку на світовому ринку рослинних олій.

(1 долар = 4,7340 ринггітів)

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!