Ф’ючерси на пальмову олію Малайзії виросли другу сесію поспіль у п’ятницю

Джерело:  Oilworld

Ф’ючерси на пальмову олію Малайзії зросли другу сесію поспіль у п’ятницю, оскільки інвестори оцінили перспективи скорочення виробництва у Малайзії.

Базовий контракт на пальмову олію з постачанням у березні на Малайзійській біржі деривативів Бурси зріс на 24 рингіти, або 0,7%, і востаннє торгувався на рівні 3681 рингіти (791,27 долара США) за метричну тонну на момент закриття.

Цього тижня базовий контракт упав на 1,1%, зафіксувавши втрати другий тиждень поспіль.

“Очікування скорочення постачання з Малайзії підтримали ціни, але невизначеність навколо попиту на експорт тропічної олії обмежили зростання”, – сказав Мітеш Сайя, торговий менеджер торгової фірми Kantilal Laxmichand & Co, розташованої в Мумбаї, повідомляє Рейтер.

Згідно із середньою оцінкою 12 трейдерів, плантаторів та аналітиків, опитаних Reuters, запаси пальмової олії падають другий місяць поспіль до 2,37 мільйона метричних тонн, що на 2,28% менше, ніж у листопаді.

Виробництво сирої пальмової олії (CPO) другим за величиною виробником у світі становитиме 1,6 млн. тонн, що на 10,31% менше, ніж у попередньому місяці.

“Очікується, що запаси пальмової олії в Малайзії на кінець грудня покажуть зниження на тлі сезонного скорочення виробництва”, – сказав Анілкумар Багані, керівник дослідження сировинних товарів Sunvin Group у Мумбаї.

Експорт, ймовірно, впав на 4,39% до 1,34 млн. тонн, показало дослідження, оскільки попит знизився.

За словами Багані, після завершення великого святкового сезону зростання запасів пальмової олії та зима на ключових ринках призначення призвели до зниження експортного попиту на пальмову олію.

Рада з пальмової олії Малайзії (MPOB) планує опублікувати свої дані 10 січня.

Аналітики також очікують на зниження запасів пальмової олії в міру завершення святкового сезону.

Імпорт пальмової олії до Індії у грудні зріс до найвищого рівня за чотири місяці, оскільки закупівлі рафінованого пальмолеїну зросли через конкурентні ціни, повідомили Reuters п’ять дилерів.

Найактивніший контракт на соєву олію в Даляні зріс на 0,1%, а контракт на пальмову олію – на 0,6%.

Ціни на соєву олію на торговій біржі Чикаго зросли на 0,5%.

На пальмову олію впливають зміни цін на родинні олії, оскільки вони конкурують за частку на світовому ринку рослинних олій.

Спекотна та суха погода у Бразилії, найбільшому у світі експортері сої, викликала занепокоєння з приводу наявності постачань. Однак ці побоювання розвіялися після дощів, що відбулися на початку минулого тижня.

Також було більше постачання від інших американських виробників, таких як Аргентина.

Малайзійський рінггіт, торгова валюта пальми, послабився на 0,3% по відношенню до долара. Більш слабкий рінггіт робить пальмову олію привабливішою для власників іноземної валюти.

Азійські фондові індекси в п’ятницю вагалися, що дозволило світовим акціям перервати дев’ятитижневу переможну серію, тоді як долар був готовий до найсильнішого тижневого зростання з середини травня, оскільки ставки на агресивне зниження ставок Федеральною резервною системою було скасовано.

(1 долар = 4,6520 рингітів)

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!