Ф’ючерси на пальмову олію Малайзії виросли другу сесію поспіль до більш ніж семимісячного максимуму

Джерело:  Oilworld
пальмова олія

Ф’ючерси на пальмову олію Малайзії виросли другу сесію поспіль до більш ніж семимісячного максимуму в середу на тлі обмеженої пропозиції та оптимізму з приводу попиту на пальмову олію, тоді як вищі ціни на конкуруючі олії також підтримали.

Базовий контракт на пальмову олію з постачанням у травні на Малайзійській біржі деривативів Бурса зріс на 95 ринггітів, або на 2,38%, до 4081 ринггіту (862,79 долара США) за метричну тонну на закритті, що стало найвищим показником закриття з 25 липня.

Виробництво пальмової олії в Індонезії та Малайзії, на частку яких припадає основна частина світового виробництва, ймовірно, або трохи зросте в 2024 році, або знизиться в порівнянні з торішнім рівнем через старіння плантацій та відсутність меж розширення виробництва, заявили аналітики на галузевій конференції в Куала-Лумпур у середу.

Світове виробництво пальмової олії скоротилося в період з січня до березня, при цьому в поточному кварталі запаси скоротилися на 1,2 мільйона тонн, повідомив Томас Мільке, виконавчий директор гамбурзької компанії Oil World (Німеччина).

Основна картина з пальмової олії в короткостроковій перспективі, як і раніше, залишається оптимістичною на тлі проблем з поставками та зниження запасів у першому кварталі, сказав Парамалінгам Супраманіям, директор брокерської компанії Pelindung Bestari в Селангорі, повідомляє Рейтер.

За словами Супраманіама, Рамадан, місячний пост, який триває з березня до квітня, може ще більше скоротити обсяги виробництва.

Що стосується попиту, трейдери з оптимізмом дивляться на попит на пальмову олію під час Рамадану та Ід аль-Фітра, йдеться у березневому звіті LSEG Commodities Research.

Виробництво біодизеля в Малайзії може зрости до 1,8 мільйона тонн у 2024 році, якщо уряд розширить свою обов’язкову програму з виробництва 20% біодизеля на більшу кількість територій, повідомила Малайзійська біодизельна асоціація.

Найактивніший контракт на соєву олію в Даляні зріс на 1,35%, а контракт на пальмову олію підскочив на 2,19%. Ціни на соєву олію на торговій біржі Чикаго зросли на 0,78%.

На пальмову олію впливають зміни цін на родинні олії, оскільки вони конкурують за частку на світовому ринку рослинних олій.

Малайзійський рінггіт зміцнився на 0,06% по відношенню до долара.

(1 долар = 4,7300 ринггітів)

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!