Ф’ючерси на пальмову олію Малайзії впали більш ніж на 1% у середу

Джерело:  Oilworld
пальмова олія

Ф’ючерси на пальмову олію Малайзії впали більш ніж на 1% у середу через уповільнення експорту та побоювання з приводу попиту на біодизель після падіння цін на сиру нафту, а також через падіння цін на соєву олію, що конкурує.

Еталонний контракт на пальмову олію з постачанням у лютому на Малайзійській біржі деривативів Бурса втратив 38 ринггітів, або 1,02%, до 3697 ринггітів ($785,93) до полудня.

“Ринок відчуває стрес через падіння експортного попиту, що змушує трейдерів ігнорувати спад виробництва”, – сказав трейдер харчової олії з Нью-Делі, пише Рейтер.

Експорт малайзійських продуктів з пальмової олії за 1-10 грудня впав на 4,1% до 7,4% порівняно з періодом 1-10 листопада, повідомили сюрвеєри.

Запаси пальмової олії в Малайзії наприкінці листопада впали вперше за сім місяців, оскільки виробництво впало більше, ніж експорт, показали дані галузевого регулятора Малайзійської ради з пальмової олії (MPOB), опубліковані у вівторок.

Нещодавнє падіння цін на соєву олію призвело до зниження її надбавки до пальмової олії, що зробило її більш конкурентоспроможною порівняно з пальмовою олією, сказав трейдер.

Ф’ючерси на соєву олію на торговій біржі Чикаго торгувалися зі зниженням на 0,26% після падіння на 1,4% на попередній сесії. На пальмову олію впливають зміни цін на родинні олії, оскільки вони конкурують за частку на світовому ринку рослинних олій.

Різке падіння цін на сиру нафту за останній місяць викликало побоювання, що попит на пальмову олію з боку біодизельної промисловості може знизитися, повідомив дилер із Куала-Лумпура.

Дешевша сира нафта робить пальмову олію менш привабливою сировиною для біопалива.

Ціни на нафту продовжили зниження в середу після падіння більш ніж на 3% до шестимісячного мінімуму на попередній сесії через побоювання надлишку пропозиції та попиту.

Пальмова олія може подолати підтримку в 3682 ринггітах за метричну тонну і впасти до мінімуму 7 грудня в 3641 рінггітах, сказав технічний аналітик Reuters Ван Тао.

(1 долар = 4,7040 ринггітів)

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!