Ф’ючерси на пальмову олію Малайзії в п’ятницю виросли і показали тижневе зростання

Джерело:  Oilworld
пальмовое масло

Ф’ючерси на пальмову олію Малайзії у п’ятницю зросли і показали тижневе зростання напередодні святкового періоду Місячного Нового року, чому сприяли очікування зниження виробництва у другому за величиною виробнику у світі.

Еталонний контракт на пальмову олію з постачанням у квітні на Малайзійській біржі деривативів Бурса закрився на 7 рингітів, або 0,18% вище, до 3881 рингіту ($815,34).

За тиждень контракт додав 3,12%.

Ф’ючерси на малайзійську пальмову олію продемонстрували сильну динаміку покупок, відбиваючи зростання цін на відповідну соєву олію на вечірньому закритті торгової біржі Чикаго, яке отримало підтримку з боку волатильних соєвих бобів, сказав Сатья Варка, старший аналітик сінгапурської компанії Fastmarkets Palm.

«Високі ф’ючерси на пальму також були підкріплені очікуванням оптимістичного звіту Ради з пальмової олії Малайзії, яка має вийти наступного тижня, 13 лютого», – додав Варка, повідомляє Рейтер.

Очікується, що звіт покаже падіння виробництва до найнижчого обсягу за дев’ять місяців, що допоможе скоротити роздуті запаси, додав Варка.

Запаси пальмової олії у Малайзії, ймовірно, падали протягом трьох місяців поспіль до кінця січня, що відповідає низькому сезонному виробництву.

За даними 10 трейдерів, плантаторів та аналітиків, у січні запаси пальмової олії впали до 2,14 мільйона тонн, що на 6,62% менше, ніж у грудні.

Виробництво сирої пальмової олії знизилося на 11,83% порівняно з попереднім місяцем до 1,37 млн тонн.

Ціни на соєву олію на торговій біржі Чикаго знизилися на 0,77%.

Ринки олії в Даляні були закриті у зв’язку з державним святом.

На пальмову олію впливають зміни цін на родинні олії, оскільки вони конкурують за частку на світовому ринку рослинних олій.

Ціни на нафту практично не змінилися в п’ятницю, продовжуючи щотижневе зростання, напруженість на Близькому Сході зберігається.

Зміцнення ф’ючерсів на сиру нафту робить пальму більш привабливим варіантом сировини для біодизельного палива.

Рингіт виріс на 0,13% по відношенню до долара, що зробило товар дорожчим для покупців, які володіють іноземною валютою.

Відновлення цін на пальмову олію, швидше за все, буде обмежено рясним постачанням соєвої та соняшникової олії, які вперше за більш ніж рік доступні зі знижкою порівняно з тропічною пальмовою олією.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!