Ф’ючерси на пальмову олію Малайзії в п’ятницю торгувалися без змін

Джерело:  Oilworld

Ф’ючерси на пальмову олію Малайзії торгувалися без змін на закритті п’ятниці, але трималися поблизу тримісячних мінімумів після третього тижневого зниження поспіль, оскільки слабкість конкуруючих олій та побоювання щодо зростання постачання переважили підтримку з боку сильних даних щодо експорту.

Еталонний контракт на пальмову олію з постачанням у грудні на Малайзійській біржі деривативів Бурса торгувався без змін на рівні 3681 ринггітів ($785,70) за метричну тонну на момент закриття торгів. Цього тижня він знизився на 2,8%.

Ф’ючерси на соєві боби падають через збільшення врожаю в США та економічні проблеми, сказав Сандіп Сінгх, директор торгової та консалтингової компанії The Farm Trade з Куала-Лумпура, повідомляє Рейтер.

Крім того, зростаючі запаси в Малайзії впливають на комплекс харчової олії, і в результаті пальмова олія зазнає стійкого тиску, додав Сінгх.

Соєві боби були готові до щотижневих втрат через свіжозібраний врожай у США, що призвело до рясних запасів у Південній Америці.

Експорт малайзійських продуктів з пальмової олії з 1 по 20 вересня зріс на 2,4% порівняно з 1-20 серпня, повідомила в середу сюрвеєрська компанія Intertek Testing Services.

Незалежна інспекційна компанія AmSpec Agri Malaysia повідомила, що експорт за цей же період зріс на 1,8%.

Найактивніший контракт на соєву олію в Даляні впав на 0,8%, а контракт на пальмову олію – на 0,2%. Ціни на соєву олію на торговій біржі Чикаго зросли на 0,3%.

На пальмову олію впливають зміни цін на родинні олії, оскільки вони конкурують за частку на світовому ринку рослинних олій.

Ринггіт, торгова валюта пальми, залишався стабільним по відношенню до долара на рівні 4,69. Більш слабкий ринггіт робить пальмову олію привабливішою для власників іноземної валюти. FRX/

Індекс споживчих цін (ІСЦ) Малайзії у серпні зріс на 2,0% порівняно з тим самим періодом роком раніше, як показали урядові дані у п’ятницю.

Ціна на пальмову олію може впасти в діапазоні 3360-3501 ринггітів за метричну тонну в четвертому кварталі, а потім розгорнутися і піднятися до липневого максимуму в 4209 ринггітів, повідомив технічний аналітик Reuters Ван Тао.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!