Ф’ючерси на пальмову олію Малайзії у четвер знизилися

Джерело:  Oilworld
пальмова олія

Ф’ючерси на пальмову олію Малайзії в четвер знизилися, оскільки інвестори зафіксували прибуток після п’яти сесій зростання поспіль, а зниження попиту на олію за кордоном також чинило тиск на ринок.

Еталонний контракт на пальмову олію з постачанням у березні на Малайзійській біржі деривативів Бурса втратив 37 ринггітів, або 0,98%, і закрився на рівні 3741 ринггіту ($804,00).

За словами Анілкумара Багані, керівника досліджень брокера рослинних олій Sunvin Group, розташованого в Мумбаї, поряд з фіксацією прибутку, зниження експорту з Малайзії та слабкість конкуруючих соєвих олій також негативно вплинули на пальму першості, пише Рейтер.

Експорт малайзійської продукції з пальмової олії за 1-20 грудня впав на 8% до 837 475 метричних тонн з 910 513 метричних тонн, відвантажених у період з 1-20 листопада, повідомила в середу сюрвеєрська компанія Intertek Testing Services.

Індонезія, найбільший у світі виробник пальмової олії, експортувала в жовтні 3,00 млн. тонн продуктів з пальмової олії, що на 31% менше, ніж роком раніше, згідно з даними Індонезійської асоціації пальмової олії (GAPKI).

Запаси пальмової олії в Малайзії наприкінці листопада впали вперше за сім місяців, оскільки зниження виробництва випередило падіння експорту, показали дані галузевого регулятора минулого тижня.

Ф’ючерси на соєву олію на торговій біржі Чикаго подешевшали на 1,5%. На пальмову олію впливають зміни цін на родинні олії, оскільки вони конкурують за частку на світовому ринку рослинних олій.

Пальмова олія може протестувати зону підтримки 3775-3781 ринггіту за метричну тонну після того, як йому не вдалося подолати опір на рівні 3813 ринггітів, сказав технічний аналітик Reuters Ван Тао.

Ціни на нафту стабілізувалися у четвер: Brent торгувалася близько $80 за барель.

(1 долар = 4,6530 ринггітів)

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!