Ф’ючерси на пальмову олію Малайзії продовжили зростання у п’ятницю

Джерело:  Oilworld
пальмова олія

Ф’ючерси на пальмову олію Малайзії продовжили зростання у п’ятницю, а учасники ринку стурбовані ймовірним зниженням у грудні виробництва у провідних країнах-виробниках через посушливу погоду та скорочення запасів.

Еталонний контракт на пальмову олію з постачанням у лютому на біржі деривативів Малайзії Бурси зріс на 10 ринггітів, або 0,27%, до 3698 ринггітів (792,71 долара США) до обідньої перерви.

“Ринок отримує підтримку від більш високих, ніж очікувалося, виробничих втрат як у Малайзії, так і в Індонезії”, – сказав він. – сказав Анілкумар Багані, керівник досліджень брокера рослинних олій Sunvin Group, що базується в Мумбаї, повідомляє Рейтер.

За його словами, вигідні покупки після відновлення китайських ф’ючерсів на пальмовий олеїн також надали підтримку малайзійським ф’ючерсам.

Запаси пальмової олії в Малайзії наприкінці листопада впали вперше за сім місяців, оскільки виробництво впало більше, ніж експорт, показали дані галузевого регулятора у вівторок.

Індонезія планує встановити базову ціну на сиру пальмову олію (CPO) на рівні $767,51 за метричну тонну на період з 16 по 31 грудня. повідомив у четвер представник міністерства торгівлі, що нижче за рівень 795,14 долара в першій половині місяця.

Ф’ючерси на соєву олію на торговій біржі Чикаго зросли на 0,56%. На пальмову олію впливають зміни цін на родинні олії, оскільки вони конкурують за частку на світовому ринку рослинних олій.

Зростання продажів пальмової олії було обмежене уповільненням експорту з Малайзії, сказав трейдер із Мумбаї.

Експорт малайзійської пальмової олії у першій половині місяця впав на 13,6% порівняно з місяцем раніше до 591 490 метричних тонн, повідомила в п’ятницю сюрвеєрська компанія Intertek Testing Services.

Пальмова олія може підскочити в діапазон 3775–3781 ринггіту за тонну, чому сприяє хвиля c, повідомляє технічний аналітик Reuters, сказав Ван Тао.

Ціни на нафту зросли на початку азіатських торгів, очікуючи свого першого тижневого зростання за два місяці після оптимістичного прогнозу Міжнародного енергетичного агентства (МЕА) щодо попиту на нафту наступного року і слабшого долара.

(1 долар = 4,6650 ринггітів)

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!