Ф’ючерси на пальмову олію Малайзії продовжили зростання у другій сесії у вівторок

Джерело:  Oilworld
пальмовое масло

Ф’ючерси на пальмову олію Малайзії продовжили зростання у другій сесії у вівторок, слідуючи за зростанням контрактів на соєву олію в Чикаго та контрактами на пальмову олію в Даляні, а також на тлі очікувань зниження виробництва у другому за величиною виробнику у світі.

Базовий контракт на пальмову олію з постачанням у квітні на Малайзійській біржі деривативів Бурса до полудня зріс на 23 рінггіти, або 0,60%, до 3825 рінггітів ($803,57).

За словами трейдера з Куала-Лумпура, ціни на пальмову олію відновилися завдяки швидкому відновленню цін на олійні культури, що конкурують.

«Підтримуючі січневі опитування Ради з пальмової олії Малайзії, що показали зниження виробництва та запасів, у поєднанні з слабшим ринггітом, також утримали ціни на пальму на позитивній ноті», повідомляє Рейтер.

Ціни на соєву олію на торговій біржі Чикаго зросли на 0,62%. Найактивніший контракт на соєву олію в Даляні впав на 0,14%, а контракт на пальмову олію додав 0,68%.

На пальмову олію впливають зміни цін на родинні олії, оскільки вони конкурують за частку на світовому ринку рослинних олій.

Рінггіт впав на 0,25% по відношенню до долара, що зробило товар менш дорогим для покупців, які володіють іноземною валютою.

Запаси пальмової олії в Малайзії, ймовірно, падали три місяці поспіль до кінця січня, що відповідає сезонному низькому виробництву, показало опитування Reuters у понеділок.

Запаси пальмової олії в січні впали до 2,14 мільйона тонн, що на 6,62% менше, ніж попереднього місяця, за даними 10 трейдерів, плантаторів та аналітиків, опитаних агентством Reuters. Виробництво сирої пальмової олії склало 1,37 млн. тонн, що на 11,83% менше, ніж у попередньому місяці.

Рада з пальмової олії Малайзії (MPOB) планує опублікувати щомісячні дані 13 лютого.

Імпорт пальмової олії до Індії впав до тримісячного мінімуму в січні, оскільки маслопереробні заводи збільшили закупівлі соєвої олії, що конкурує, через негативну рентабельність переробки сирої пальмової олії, повідомили Reuters у понеділок п’ять дилерів.

Пальмова олія може повторно протестувати опір на рівні 3814 рінггіту за метричну тонну, оскільки йому вдалося знайти сильну підтримку на рівні 3771 рінггіту, сказав технічний аналітик Reuters Ван Тао.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!