Ф’ючерси на пальмову олію Малайзії продемонстрували відскок та виросли на закритті середовища

Джерело:  Oilworld
пальмова олія

Ф’ючерси на пальмову олію Малайзії продемонстрували відскок і виросли на закритті середовища, хоча зниження експорту та зміцнення рінггіту обмежили зростання.

Базовий контракт на пальмову олію з постачанням у січні на Малайзійській біржі деривативів Бурси зріс на 15 ринггіт, або 0,4%, до 3682 ринггітів (770,78 долара США) за метричну тонну на момент закриття.

За даними незалежної інспекційної компанії AmSpec Agri Malaysia та Intertek Testing Services, опублікованими в середу, експорт малазійських продуктів з пальмової олії за період з 1 по 25 жовтня, за оцінками, впав на 1,1-3,1% порівняно з місяцем раніше.

Незважаючи на оголошення Китаю про податково-бюджетне стимулювання, перспективи попиту на харчову олію залишаються складними через слабку рентабельність переробки та достатні поставки рослинної олії, сказав Мітеш Сайя, торговий менеджер Kantilal Laxmichand & Company в Мумбаї, повідомляє Рейтер.

Існуючий надлишок рослинної олії перешкоджає повному відновленню, а заходи фінансового стимулювання виявилися недостатніми для суттєвого зміцнення ринку, додав Сайя.

Найактивніший контракт на соєву олію в Даляні впав на 1%, а контракт на пальмову олію – на 1,2%.

Ціни на соєву олію на торговій біржі Чикаго зросли на 0,8%.

Малайзійський рінггіт зміцнився на 0,1% по відношенню до долара. Більш сильний рінггіт робить пальмову олію менш привабливою для власників іноземної валюти.

Нафтова марка Brent у середу трималася понад 88 доларів, оскільки побоювання щодо ескалації війни на Близькому Сході компенсували побоювання з приводу попиту, спричинені похмурими економічними перспективами в Європі. Базові ціни падали на кожній із трьох попередніх сесій.

(1 долар = 4,7770 ринггітів)

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!