Ф’ючерси на малазійську пальмову олію виросли у п’ятницю

Джерело:  Oilworld

Ф’ючерси на малазійську пальмову олію зросли в п’ятницю, чому сприяли сильніші контракти на Далянь і Чикаго, а також вищі ціни на сиру нафту, проте зазнали втрат третього тижня поспіль.

Еталонний контракт на пальмову олію на постачання у жовтні на біржі деривативів Bursa Malaysia виріс на 42 ринггіти, або на 1,13%, до 3746 ринггітів (848,47 дол. США) за тонну до закриття.

За тиждень контракт втратив 4,37% після падіння на 1% за попередні два тижні.

Ф’ючерси на малазійську пальмову олію відкрилися зростанням, чому сприяло відновлення ринків соєвої олії, ріпакової олії та енергоносіїв напередодні, а також оптимістичне відновлення китайських ф’ючерсів на олію в азіатський годинник, сказав Анілкумар Багані, керівник відділу досліджень сировинних товарів. .

“Постійні закупівлі з боку Індії ще більше допомогли справі пальмової олії”.

Найактивніший контракт на соєву олію в Даляні зріс на 0,32%, а контракт на пальмову олію CPO піднявся на 1,44%. Ціни на соєву олію на товарній біржі Чикаго зросли на 0,22%.

Ціни на пальмову олію слідують за цінами на конкуруючі харчові олії, які конкурують за частку світового ринку рослинних олій.

Ціни на нафту в п’ятницю залишалися стабільними і, як очікується, зростуть за тиждень більш ніж на 3%, оскільки дані щодо зайнятості в США заспокоїли побоювання щодо попиту, тоді як побоювання щодо розширення конфлікту на Близькому Сході зберігалися. O/R

Ф’ючерси на сиру нафту зросли на 0,03% до $79,19 за барель на ранок. Сильніші ф’ючерси на сиру нафту роблять пальму більш привабливим варіантом для сировини для біодизеля.

Рінггіт зміцнилася на 1,23% по відношенню до долара, що зробило товар дорожчим для покупців, які тримають інші валюти.

За даними опитування Reuters, очікується, що запаси пальмової олії в Малайзії в липні вперше скоротяться після зростання протягом трьох місяців поспіль.

Регулюючий орган галузі — Малайзійська рада з пальмової олії — планує опублікувати щомісячні дані щодо пальмової олії 12 серпня.

(1 долар = 4,4150 ринггітів)

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!