Ф’ючерси на малазійську пальмову олію в середу знизилися

Джерело:  Oilworld
пальмова олія

Ф’ючерси на малазійську пальмову олію в середу знизилися на другу сесію, оскільки перспективи зростання виробництва другого за величиною виробника у світі переважили високий попит.

Базовий контракт на пальмову олію з постачанням у жовтні на біржі деривативів Bursa Malaysia до полудня впав на 14 ринггітів, або на 0,35%, до 3955 ринггітів (846,71 дол. США) за тонну.

Аналітики стверджують, що ринок очікує на зростання виробництва в липні після того, як дані асоціації борошномельних підприємств показали, що обсяг виробництва на півдні півостровної Малайзії в період з 1 по 20 липня зріс на 17,8% порівняно з аналогічним періодом минулого місяця.

Індія закупила рекордну кількість харчових олій з постачанням у липні, оскільки переробники збільшили закупівлі пальмової та соєвої олії через вигідні ціни та напередодні очікуваного підвищення імпортних мит, повідомили Reuters джерела в галузі та уряді.

Очікується, що імпорт харчової олії найбільшим у світі покупцем у липні підскочить на 26% порівняно з минулим місяцем до рекордних 1,92 млн. тонн. Це допоможе скоротити запаси у провідних виробників Індонезії та Малайзії, а також підтримати ціни.

Малайзійська пальмова олія втрачає початкові завоювання

Міністерство енергетики Індонезії, найбільший виробник пальмової олії, планує до 2025 широкомасштабне використання біодизельного палива B40 на основі пальмової олії, яка замінить поточне змішування B35.

Найактивніший контракт на соєву олію Даляня впав на 0,03%, а контракт на пальмову олію впав на 0,9%. Ціни на соєву олію на товарній біржі Чикаго знизилися на 1,2%.

На пальмову олію впливає динаміка цін на родинні олії, оскільки вони конкурують за частку на світовому ринку рослинних олій.

Скорочення запасів сирої нафти в США призвело до зростання цін на нафту в середу після кількох днів зниження, в той час, як очікування швидкого укладання угоди про припинення вогню на Близькому Сході утримали ціни від подальшого зростання.

Більш слабкі ф’ючерси на сиру нафту роблять пальмову олію менш привабливим варіантом сировини для біодизеля.

За словами технічного аналітика Reuters Ван Тао, пальмова олія може знову протестувати рівень підтримки на рівні 3947 ринггітів за метричну тонну, оскільки вона могла завершити відскок від опору на рівні 4024 ринггітів.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!