Ф’ючерси на малазійську пальмову олію в середу відновили колишні втрати

Джерело:  Oilworld
пальмова олія

Ф’ючерси на малазійську пальмову олію в середу відновили колишні втрати, оскільки попит з боку Індії та відновлення цін на соєву олію підняли контракт із більш ніж семимісячного мінімуму, досягнутого раніше під час сесії.

Еталонний контракт на пальмову олію з постачанням у жовтні на біржі деривативів Bursa Malaysia закрилися з підвищенням на 35 рінггітів, або на 0,95%, до 3725 ринггітів (843,71 дол. США) за тонну, перервавши двосесійне падіння.

На початку сесії він досяг внутрішньоденного мінімуму в 3638 ринггітів, найнижчого рівня з 9 січня.

Контракт відкрився зниженням, відстежуючи розпродаж соєвої чикагської олії та зміцнення ринггіту, але деякі покупки з боку Індії та оптимістичне відновлення конкуруючої рослинної олії допомогли контракту розвернутися, сказав Анілкумар Багані, керівник досліджень брокерської компанії Sunvin Group з Мумбаї.

Імпорт пальмової та соєвої олії до Індії у липні зріс до найвищого рівня за рік, оскільки ОЕЗи збільшили закупівлі до майбутніх фестивалів на тлі корекції цін, повідомила Асоціація виробників екстракційної олії Індії (SEA).

Імпорт найбільшого у світі покупця рослинної олії в серпні, ймовірно, знизиться до приблизно 1,5 млн тонн, оскільки трейдери скорочують закупівлі пальмової та соняшникової олії, повідомив трейдер із Мумбаї.

Запаси пальмової олії в Малайзії в липні скоротилися до найнижчого рівня за чотири місяці, повідомила в понеділок Малайзійська рада з пальмової олії.

Аналітики та трейдери очікують, що уповільнення експорту в серпні сприятиме відновленню запасів у наступний піковий сезон збирання врожаю.

Ціни на соєву олію на товарній біржі Чикаго зросли на 1,43% після двох днів спаду. Найактивніший контракт на соєву олію Даляня ослаб на 1,67%, а його контракт на пальмову олію CPO знизився на 0,81%.

На пальмову олію впливає динаміка цін на родинні олії, оскільки вони конкурують за частку на світовому ринку рослинних олій.

Малайзійський рінггіт, зміцнився на 0,5% по відношенню до долара. Більш сильний рінггіт робить пальмову олію менш привабливою для власників іноземної валюти.

(1 долар = 4,4150 ринггітів)

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!