Ф’ючерси на малазійську пальмову олію у п’ятницю закрилися зростанням

Джерело:  Oilworld
пальмова олія

Ф’ючерси на малазійську пальмову олію в п’ятницю закрилися зростанням слідом за конкуруючими маслами, хоча стійке зростання рінггіту стримало висхідний імпульс.

Цього тижня контракт упав на 0,63%, що стало другим тижневим падінням поспіль.

Еталонний контракт на пальмову олію з постачанням у жовтні на біржі деривативів Bursa Malaysia зросли на 47 ринггітів, або на 1,21%, до 3917 ринггітів (871,41 дол. США) за метричну тонну на закритті.

«Ознаки відновлення цін на пальмовий олеїн із Даляня та соєву олію з Чикаго сьогодні підняли ф’ючерси. Тим не менш, сила рінггіту, що зберігається, обмежила висхідний імпульс», — сказав трейдер з Куала-Лумпура.

Рінггіт, торгова валюта пальми, зміцнився на 1,58% по відношенню до долара США, що зробило олію менш привабливою для власників іноземної валюти.

Найактивніший контракт на соєву олію в Даляні зріс на 0,82%, а контракт на пальмову олію CPO зріс на 2,1%. Ціни на соєву олію на товарній біржі Чикаго зросли на 0,99%.

Пальмова олія слідує за динамікою цін на конкуруючі харчові олії, оскільки вони конкурують за частку на світовому ринку рослинних олій.

Імпорт пальмової та соєвої олії до Індії в липні зріс до найвищого рівня за рік, оскільки маслопереробні заводи збільшили закупівлі після корекції цін та в очікуванні потенційного підвищення імпортних мит, повідомили дилери в п’ятницю.

Споживання біодизельного палива в Індонезії в першій половині 2024 року досягло 6,12 млн. кілолітрів, показали дані міністерства енергетики в п’ятницю.

Тим часом, план Індонезії щодо перегляду правил внутрішнього ринку (DMO) для пальмової олії не вплине на експортний коефіцієнт DMO. Експортні квоти встановлюються у розмірі, що в чотири рази перевищує обсяг пальмової олії, яку компанії постачають на місцевий ринок. Додаткові квоти надаються компаніям, які продають у менших, зручних домогосподарств розмірах.

За даними компанії Amspec Agri та Intertek Testing Services, що займається сюрвейєрським обліком вантажів, експорт малазійської пальмової олії в липні зріс на 22,8–30,91%.

За даними LSEG, компанія із сюрвеєрського нагляду Societe Generale de Surveillance (SGS) оцінила експорт у 1,48 млн тонн, що на 23,6% більше, ніж у червні.

(1 долар = 4,4950 ринггітів)

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!