Ф’ючерси на малазійську пальмову олію у п’ятницю трохи піднялися після втрачених цього тижня позицій

Джерело:  Oilworld
пальмова олія

Ф’ючерси на малайзійську пальмову олію в п’ятницю трохи піднялися після втрачених цього тижня позицій і, як очікується, перервуть трисесійне падіння на тлі хороших даних з експорту, а також відстежують зростання цін на інші олії.

Еталонний контракт на пальмову олію з постачанням у жовтні на біржі деривативів Bursa Malaysia виріс на 37 ринггітів, або на 0,94%, до 3955 ринггітів (849,08 дол. США) до опівдня.

Однак, контракт готовий до тижневого зниження на 0,15%.

Експорт малайзійської продукції з пальмової олії в період з 1 по 25 липня зріс на 31% у річному обчисленні, повідомили в четвер компанії зі сюрвеєрського нагляду Intertek Testing Services та Amspec Agri.

Найактивніший контракт на соєву олію в Даляні зріс на 1,3%, а контракт на пальмову олію CPO – на 1,7%. Ціни на соєву олію на товарній біржі Чикаго зросли на 0,4%.

На пальмову олію впливає динаміка цін на родинні олії, оскільки вони конкурують за частку на світовому ринку рослинних олій.

Ціни на сиру нафту трохи зросли в п’ятницю, але продовжують падати третій тиждень поспіль через слабкий попит у Китаї, найбільший у світі імпортер сирої нафти, а також очікування угоди про припинення вогню у війні в секторі Газа та пов’язаного з нею насильства на Близькому Сході. .

Вищі ф’ючерси на сиру нафту роблять пальмове масло більш привабливим варіантом сировини для біодизелю.

За словами технічного аналітика Reuters Ван Тао, пальмова олія може випробувати опір на рівні 3953 ринггітів за метричну тонну, прорив вище якого може відкрити шлях до позначки 3977–4017 ринггітів.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!