Ф’ючерси на малазійську пальмову олію у понеділок закрилися зниженням

Ф’ючерси на малазійську пальмову олію у понеділок закрилися зниженням, завершивши двосесійне зростання, оскільки скорочення експорту на початку серпня та зміцнення ринггіту переважили скорочення запасів.

Еталонний контракт на пальмову олію на постачання в жовтні на біржі деривативів Bursa Malaysia закрився на 38 ринггітів, або на 1,01%, нижче і склали 3709 ринггітів (833,48 дол. США) за тонну.

Експорт малайзійської продукції з пальмової олії в період з 1 по 10 серпня впав на 17,7% порівняно з попереднім місяцем, повідомила у суботу незалежна інспекційна компанія AmSpec Agri Malaysia.

Інший сюрвеєр вантажів Intertek Testing Services повідомив, що експорт за той же період скоротився на 12,2%.

За даними, опублікованою Малайзійською радою з пальмової олії (MPOB), запаси пальмової олії в Малайзії на кінець липня скоротилися на 5,35% порівняно з попереднім місяцем, що стало першим падінням за чотири місяці.

Виробництво сирої пальмової олії у другому за величиною виробнику у світі зросло на 13,97% порівняно з червнем, а експорт збільшився на 39,92%.

“Макроринок олії виглядає слабким, і це обмежить будь-яке суттєве відновлення цін, враховуючи зміцнення ринггіту”, – сказав Лінгам Супраманіам, директор брокерської компанії Pelindung Bestari, що базується в Селангорі.

Найактивніший контракт на соєву олію в Даляні знизився на 0,29%, а контракт на пальмову олію CPO без змін. Ціни на соєву олію на товарній біржі Чикаго впали на 1,48%.

На пальмову олію впливає динаміка цін на родинні олії, оскільки вони конкурують за частку на світовому ринку рослинних олій.

Рінггіт знецінився на 0,5% по відношенню до долара після того, як різко виріс з середини липня до минулого тижня. Більш сильний рінггіт робить пальмову олію менш привабливою для власників іноземної валюти.

У замітці сільськогосподарського дослідницького центру LSEG говориться, що цього тижня контракт може зрости до рівнів опору 3850-3870 ринггітів за тонну, а підтримка буде на рівні 3680-3700 ринггітів.

(1 долар = 4,4500 ринггітів)

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!