Ф’ючерси на малазійську пальмову олію у четвер виросли третю сесію поспіль

Джерело:  Oilworld
пальмова олія

Ф’ючерси на малазійську пальмову олію у четвер виросли третю сесію поспіль, чому сприяли сильніші контракти на Далянь та Чикаго, а також вигідні покупки.

Еталонний контракт на пальмову олію з постачанням у жовтні на біржі деривативів Bursa Malaysia закрився на 6 ріинггітів, або на 0,15%, з підвищенням до 3938 ринггітів (844,16 дол. США) за тонну.

За словами трейдера з Куала-Лумпура, контракт відкрився на 24 ринггіти нижче, а потім торгувався переважно у бічному тренді, незважаючи на нижчі ціни на конкуруючі харчові олії.

Поява покупців за вигідними цінами призвела до зростання контракту до максимуму 3941 ринггіт, перш ніж він знизився на 1 ринггіт до закриття торгів опівдні, додав трейдер.

Найактивніший контракт на соєву олію в Даляні зріс на 0,76%, а контракт на пальмову олію CPO зріс на 0,53%. Ціни на соєву олію на товарній біржі Чикаго зросли на 0,57%.

На пальмову олію впливає динаміка цін на родинні олії, оскільки вони конкурують за частку на світовому ринку рослинних олій.

Ціни на нафту продовжили зростання, чому сприяло значно більше, ніж очікувалося, скорочення запасів сирої нафти минулого тижня в США, найбільшому у світі споживачі нафти.

Вищі ф’ючерси на сиру нафту роблять пальмове масло більш привабливим варіантом сировини для біодизелю.

Ринггіт послабився на 0,11% по відношенню до долара, що зробило товар менш дорогим для покупців, які тримають іноземну валюту.

Малайзія зберегла експортне мито на сиру пальмову олію в серпні на рівні 8,0% і підвищила базову ціну, йдеться в циркулярі на сайті Ради з пальмової олії Малайзії.

(1 долар = 4,6650 ринггітів)

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!