Ф’ючерси на малазійську пальмову олію ростуть, незважаючи на зростання запасів

Джерело:  Oilword
пальмова олія

Ф’ючерси на малайзійську пальмову олію зросли в четвер, незважаючи на те, що галузевий регулятор повідомив, що запаси в червні зросли до чотиримісячного максимуму.

Очікування того, що експорт, швидше за все, збільшиться цього місяця, підтримали ціни.

За словами Анілкумара Багані, керівника досліджень індійської компанії Sunvin Group, очікується, що у липні виробництво та експорт зростуть.

Крім того, зростанню цін сприяло зростання імпорту пальмової олії Індією, найбільшим у світі покупцем тропічної олії.

Імпорт пальмової олії до Індії в червні зріс і досяг найвищого рівня за останні шість місяців завдяки високому попиту з боку переробників напередодні фестивалів.

Запаси пальмової олії в Малайзії на кінець червня зросли на 4,35% порівняно з травнем і склали 1,83 млн тонн, що є найвищим показником з лютого, повідомила в середу Малайзійська рада з пальмової олії (MPOB).

Виробництво сирої пальмової олії скоротилося на 5,23% порівняно з травнем до 1,62 млн тонн, тоді як експорт пальмової олії впав на 12,82% до 1,21 млн тонн.

За прогнозами Reuters, запаси становитимуть 1,83 млн тонн, видобуток – 1,62 млн тонн, а експорт – 1,24 млн тонн.

Очікується, що ціни на сиру пальмову олію продовжать підтримуватися жорсткішими умовами виробництва та високим попитом з боку найбільших покупців Індії та Китаю, повідомило державне агентство Малайзійська рада з пальмової олії (MPOC).

Еталонний контракт на пальмову олію з постачанням у вересні на біржі деривативів Bursa Malaysia виріс на 17 ринггітів, або на 0,43%, до 3935 рінггітів ($839,91).

Ціни на соєву олію на товарній біржі Чикаго зросли на 1,5%. Пальмова олія схильна до впливу цінових коливань на родинні олії, оскільки вони конкурують за частку на світовому ринку рослинних олій.

Пальмова олія може знову протестувати підтримку на рівні 3876 ринггітів за метричну тонну, оскільки її падіння виглядає незавершеним.

Ціни на нафту в четвер були стабільними, еталонна нафта марки Brent трималася вище 85 доларів за барель, оскільки інвестори зіставляли похмурий прогноз зростання попиту Міжнародного енергетичного агентства (МЕА) з ознаками зростання споживання в США.

Вищі ф’ючерси на сиру нафту роблять пальмове масло привабливим варіантом для біодизельного сировини.

(1 долар = 4,6870 ринггітів)

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!