Ф’ючерси на малазійську пальмову олію продовжили зниження в середу

Джерело:  Oilword
пальма пальмовое масло palm oil

Ф’ючерси на малазійську пальмову олію продовжили падіння в середу, оскільки запаси зросли до чотиримісячного максимуму в червні, а також через слабкість соєвої олії, хоча зростання експорту в липні обмежило падіння.

Еталонний контракт на пальмову олію з постачанням у вересні на біржі деривативів Bursa Malaysia знизилися на 41 ринггіт, або на 1,04%, до 3918 ринггітів (833,97 дол. США) за тонну після втрати 2% у вівторок.

“Запаси пальмової олії зростають, тоді як ціни на інші харчові олії падають”, – сказав трейдер з Мумбаї.

“Це ускладнює завдання виробників, оскільки вони не можуть скоротити запаси, не пропонуючи знижок, щоб конкурувати з соєвою та соняшниковою олією”, повідомляє Рейтер.

За даними, опублікованими галузевим регулятором, запаси пальмової олії в Малайзії на кінець червня зросли на 4,35% до 1,83 млн тонн порівняно з попереднім місяцем.

Виробництво сирої пальмової олії в червні скоротилося на 5,23% порівняно з травнем до 1,62 млн тонн, тоді як експорт пальмової олії впав на 12,82% до 1,21 млн тонн, повідомила Малазійська рада з пальмової олії. MPOB).

Ф’ючерси на соєву олію у США впали на 0,22% після втрати 4% у вівторок. Найактивніші ф’ючерси на соєву олію у Китаї впали на 3% у середу.

На пальмову олію впливає динаміка цін на родинні олії, оскільки вони конкурують за частку на світовому ринку рослинних олій.

Нещодавня корекція цін стимулює попит з боку чутливих до цін ринків, таких як Індія та Китай, що відображається в експорті за першу декаду липня, повідомив трейдер із Нью-Делі.

Експорт малайзійської продукції з пальмової олії за період з 1 по 10 липня зріс на 82,1% до 85,9% порівняно з місяцем раніше, повідомили у середу вантажні інспектори.

Очікується, що ціни на сиру пальмову олію продовжать підтримуватися жорсткішими умовами виробництва та високим попитом з боку найбільших покупців Індії та Китаю, повідомило державне агентство Малайзійська рада з пальмової олії (MPOC).

(1 долар = 4,6980 ринггітів)

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!