Ф’ючерси на малазійську пальмову олію досягли найнижчого рівня закриття за 10 днів

Джерело:  Oilworld
пальмова олія

Ф’ючерси на малазійську пальмову олію в четвер впали на третю сесію, досягнувши найнижчого рівня закриття за 10 днів, оскільки прогнози зростання виробництва переважили зростання експортних поставок.

Експорт малайзійської продукції з пальмової олії в період з 1 по 25 липня зріс на 31%, повідомили в четвер компанії зі сюрвеєрського нагляду Intertek Testing Services та Amspec Agri.

За оцінками трейдерів та аналітиків, Асоціація виробників пальмової олії Малайзії підрахувала, що виробництво в період з 1 по 20 липня зросло майже на 15% порівняно з попереднім місяцем.

Міністерство енергетики Індонезії, найбільшого у світі виробника пальмової олії, проводить випробування палива з метою збільшення наступного року частки пальмової олії, що додається в біодизельне паливо, з 35% до 40%, повідомило видання.

Еталонний контракт на пальмову олію на постачання у жовтні на біржі деривативів Bursa Malaysia подешевшав на 7 ринггітів, або на 0,18%, до 3918 ринггітів (840,77 дол. США) за тонну, закрившись на найнижчому рівні з 15 липня.

Найактивніший контракт на соєву олію в Даляні впав на 1,1%, а контракт на пальмову олію CPO – 1,5%. Ціни на соєву олію на товарній біржі Чикаго знизилися на 0,5%.

На пальмову олію впливає динаміка цін на родинні олії, оскільки вони конкурують за частку на світовому ринку рослинних олій.

Ціни на нафту впали на тлі неоднозначних сигналів попиту наступного дня після значного скорочення запасів у США, тоді як споживання в Китаї, найбільшому у світі імпортері сирої нафти, залишається слабким.

Більш слабкі ф’ючерси на сиру нафту роблять пальмову олію менш привабливим варіантом сировини для біодизеля.

(1 долар = 4,6600 ринггітів)

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!