Ф’ючерси на малазійську пальмову олію знижувалися в четвер

Джерело:  Oilworld
пальмовое масло

Ф’ючерси на малазійську пальмову олію знизилися в четвер, перервавши триденну серію перемог, слідуючи за зниженням конкуруючих олій на ринках Даляня та Чикаго, тоді як фіксація прибутку також вплинула.

Базовий контракт на пальмову олію з постачанням у лютому на Малайзійській біржі деривативів у Бурсі впав на 29 ринггітів, або 0,72%, до 3989 ринггітів ($847,28) за метричну тонну до полудня.

“Ф’ючерси торгуються в бічному напрямку і знижуються на тлі фіксації прибутку після бичачого прориву на початку цього тижня. Відсутність подальших покупок з боку покупців, за винятком Індії, призводить до обережного підходу з боку покупців пальмової олії на даний момент”, – сказав він. Анілкумар Багані, керівник досліджень Sunvin Group India, повідомляє Рейтер.

Ціни на соєву олію на торговій біржі Чикаго знизилися на 0,75%. Найактивніший контракт на соєву олію в Даляні впав на 0,21%, а контракт на пальмову олію також знизився на 0,11%.

Ціни на соєві боби впливають на вартість соєвої олії, яка конкурує з пальмовою олією за частку на світовому ринку рослинних олій.

Індонезія планує встановити базову ціну на сиру пальмову олію на рівні $750,54 за метричну тонну на 16-30 листопада порівняно з $748,93 за тонну за попередній 15-денний період.

Пальмова олія на європейському ринку рослинних олій дорожчає другий день поспіль у середу, оскільки ф’ючерси на сильніші конкуруючі олії зростають.

За даними незалежної інспекційної компанії AmSpec Agri, експорт малазійських продуктів з пальмової олії в період з 1 по 15 листопада зріс на 6,4% до 645 590 тонн із 606 980 тонн, відвантажених з 1 по 15 жовтня.

Тим часом, сюрвеєр Societe Generale de Surveillance оцінив експорт малазійських продуктів пальмової олії за 1-15 листопада у 602 510 метричних тонн.

Малайзійський рінггіт, торгова валюта пальми, впав майже на 1% до долара. Більш слабкий рінггіт робить пальмову олію привабливішою для власників іноземної валюти.

На думку технічного аналітика Reuters Ван Тао, пальмова олія може протестувати опір на рівні 4032 ринггіти за метричну тонну, прорив вище якого може відкрити шлях до діапазону 4067-4103 ринггітів.

(1 долар = 4,7080 ринггітів)

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!