Ф’ючерси на малазійську пальмову олію закрилися зростанням у понеділок третю сесію поспіль

Джерело:  Oilworld
пальмова олія

Ф’ючерси на малазійську пальмову олію закрилися зростанням у понеділок третю сесію поспіль завдяки вигідним покупцям і затримкам з постачанням масел, що конкурують, хоча зниження цін на сиру нафту обмежило зростання.

Базовий контракт на пальмову олію з постачанням у березні на біржі деривативів Bursa Malaysia виріс на 12 ринггітів, або на 0,33%, до 3694 ринггітів ($794,58) за метричну тонну.

“Поява вигідних покупців у поєднанні із швидким відновленням цін на конкуруючі олійні культури підняли ціни на позитивну ноту”, – сказав трейдер із Куала-Лумпура.

Анілкумар Багані, керівник відділу досліджень індійської Sunvin Group, сказав, що, крім того, затримки постачання соєвої та соняшникової олії на тлі напруженості в Червоному морі також розглядаються як сприятливі для пальмової олії на даний момент, повідомляє Рейтер.

Найактивніший контракт Даляня на соєву олію подешевшав на 0,30%, а контракт на пальмову олію не змінився. Ціни на соєву олію на товарній біржі Чикаго практично не змінилися.

На пальмову олію впливають коливання цін на родинні олії, оскільки вони конкурують за частку на світовому ринку рослинних олій.

Ціни на нафту впали більш ніж на 1% у понеділок після різкого зниження цін найбільшим експортером Саудівською Аравією та збільшення видобутку ОПЕК, що компенсувало побоювання щодо ескалації геополітичної напруги на Близькому Сході.

Більш слабкі ф’ючерси на сиру нафту роблять пальмову олію менш привабливим варіантом для біодизельного палива.

Малайзійський ринггіт валюта торгівлі пальмової олії, виріс на 0,06% по відношенню до долара США. Зміцнення ринггіту робить пальмову олію менш привабливою для власників іноземної валюти.

Пальмова олія може подешевшати до 3709 ринггітів за тонну після того, як йому не вдалося подолати опір на рівні 3793 ринггітів, сказав технічний аналітик Reuters Ван Тао.
(1 долар = 4,6490 ринггітів)

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!