Ф’ючерси на малазійську пальмову олію в середу продовжили зростання до найвищого рівня за понад два місяці

Джерело:  Oilworld
пальмовое масло

Ф’ючерси на малайзійську пальмову олію в середу продовжили зростання до найвищого рівня за більш ніж два місяці, що було підкріплено очікуваннями зниження виробництва другим за величиною виробником у світі.

Еталонний контракт на пальмову олію з постачанням у квітні на Малайзійській біржі деривативів Бурси зріс на 44 ринггіти, або 1,11%, до 3992 ринггітів ($844,15) за метричну тонну, що стало найвищим показником закриття з 16 листопада .

Ринок на початку торгів демонстрував ознаки спаду, особливо за цінами, які мають вирішальне значення для виробників, які планують хеджування на місяць уперед, каже Марчелло Калтрера, директор сінгапурської консалтингової компанії із сировинних товарів Apricus 8 Pte Ltd, повідомляє Рейтер.

“На основних ринках, таких як Китай та Індія, спостерігається явний спад попиту, викликаний різкою негативною маржою імпорту та скороченням місцевого споживання”, – додав Калтрера.

За його словами, виробництво в Малайзії, за прогнозами, впаде цього місяця, хоча зниження виробництва в період з 1 по 20 січня було повільніше, ніж початкові прогнози падіння на 15-18%.

Куала-Лумпур зберіг лютневе мито на експорт сирої пальмової олії на рівні 8% і знизив базову ціну, йдеться в циркулярі, опублікованому на веб-сайті Малайзійської ради з пальмової олії у вівторок.

Нафта вагалася між помірним падінням та зростанням, оскільки трейдери зважували вплив на ціни ескалації геополітичної напруженості, побоювань щодо млявого попиту та зміцнення долара.

Слабкі ф’ючерси на сиру нафту роблять пальму менш привабливим варіантом сировини для біодизельного палива.

Що стосується родинних олій, найактивніший контракт на соєву олію в Даляні зріс на 1,03%, а контракт на пальмову олію – на 0,37%. Ціни на соєву олію на торговій біржі Чикаго виросли на 0,04%.

Імпорт соняшникової олії до Індії найближчими місяцями знизиться, оскільки ціни зросли через зростання фрахтових ставок, що спонукало покупців перейти на конкуруючі рослинні олії, доступні зі знижкою, повідомили трейдери Reuters.

Фінансові ринки Малайзії буде закрито у четвер у зв’язку з державним святом. Торги відновляться у п’ятницю, 26 січня.

(1 долар = 4,7290 ринггітів)

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!