Ф’ючерси на малазійську пальмову олію у четвер знижувалися

Джерело:  Oilworld
пальмовое масло

Ф’ючерси на малазійську пальмову олію в четвер впали, слідуючи за падінням контракту на соєву олію в Даляні, тоді як ринок очікував даних з експорту та виробництва від Малайзійської ради з пальмової олії (MPOB).

“На ф’ючерси впливають зовнішні фактори, поки очікується надходження даних MPOB з експорту та обсягу виробництва для отримання лідів”, – сказав трейдер з Куала-Лумпура.

Запаси пальмової олії у другому за величиною виробники у світі, Малайзії, у червні зросли третій місяць поспіль на тлі уповільнення експорту та зниження виробництва порівняно з попереднім місяцем, показало опитування Reuters, проведене у четвер.

Еталонний контракт на пальмову олію з постачанням у вересні на біржі деривативів Bursa Malaysia подешевшали на 15 ринггітів, або на 0,37%, до 4067 ринггітів (864,03 дол. США) за тонну на закритті.

За усередненою оцінкою 12 трейдерів, плантаторів та аналітиків, опитаних агентством Reuters, запаси пальмової олії в Малайзії склали 1,83 млн тонн, що на 4,53% більше, ніж на кінець травня.

Публікацію даних MPOB заплановано на 10 липня.

Найактивніший контракт на соєву олію в Даляні впав на 0,50%, а контракт на пальмову олію зріс на 0,05%. Чиказька торговельна палата була закрита у зв’язку зі святкуванням Дня незалежності.

На пальмову олію впливає динаміка цін на родинні олії, оскільки вони конкурують за частку на світовому ринку рослинних олій.

Імпорт пальмової олії до Індії в червні зріс на 3% порівняно з попереднім місяцем і досяг шестимісячного максимуму завдяки високому попиту з боку нафтопереробних заводів напередодні майбутніх фестивалів, а також у зв’язку з тим, що олія продавалася зі знижкою порівняно з оліями, що конкурують.

Ціни на нафту в четвер трохи знизилися, відступивши від багатомісячних максимумів попередньої сесії, при цьому інвестори фіксували прибуток, оскільки обережність щодо попиту залишалася в центрі уваги, незважаючи на зниження запасів США минулого тижня.

Вищі ф’ючерси на сиру нафту роблять пальмове масло більш привабливим варіантом сировини для біодизеля.

(1 долар = 4,7070 ринггітів)

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!