Ф’ючерси на малазійську пальмову олію практично не змінилися у п’ятницю

Джерело:  Oilworld
пальмова олія

Ф’ючерси на малазійську пальмову олію практично не змінилися в п’ятницю, оскільки побоювання щодо скорочення постачань переважили побоювання щодо скорочення імпорту харчових продуктів до Індії та падіння попиту в Китаї.

Еталонний контракт на пальмову олію з постачанням у січні на Біржі деривативів Малайзії в Бурсі востаннє торгувався за ціною 3784 ринггіти (798,82 долара США) за метричну тонну на полудень.

Базовий контракт за тиждень додав 0,2% і наближається до четвертого тижневого зростання поспіль.

“Обмежена пропозиція пальмової олії відбивається на форвардних цінах порівняно з цінами на інші харчові олії”, – сказав Пранав Баджорія, директор сінгапурської брокерської компанії Comglobal, повідомляє Рейтер.

Індонезія збереже свої зобов’язання щодо пальмового масла на внутрішньому ринку (DMO) до 2024 року, щоб підтримувати стабільність цін на олію, заявив у четвер представник Міністерства торгівлі Ісі Карім.

Цю політику запровадили минулого року для стримування зростання цін. Виробники можуть експортувати продукцію лише після того, як продадуть частину продукції всередині країни.

Імпорт харчової олії до Індії в жовтні впав до найнижчого рівня за 16 місяців, оскільки зростання запасів спонукало олійнопереробні заводи скоротити закупівлі харчових олій, повідомили Reuters шість дилерів.

Індія є найбільшим імпортером олії, і зниження закупівель може призвести до збільшення запасів пальмової олії в інших ключових виробників.

“Попит з боку Китаю, який зазвичай бере участь у форвардних закупівлях, демонструє недостатнє покриття у грудні”, – додав Пранав.

Як показало дослідження приватного сектора, у жовтні сфера послуг Китаю зростала трохи швидшими темпами, при цьому продажі зростали найповільнішими темпами за 10 місяців.

Найактивніший контракт на соєву олію в Даляні зріс на 1,6%, а контракт на пальмову олію – на 1,7%. Ціни на соєву олію на торговій біржі Чикаго зросли на 0,5%.

На пальмову олію впливають зміни цін на родинні олії, оскільки вони конкурують за частку на світовому ринку рослинних олій.

Малайзійський рінггіт, зміцнився на 0,3% по відношенню до долара. Більш сильний ринггіт робить пальмову олію менш привабливою для власників іноземної валюти.

(1 долар = 4,7370 ринггітів)

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!