Ф’ючерси на малайзійську пальмову олію ростуть четверту сесію поспіль

пальмовое масло

Ф’ючерси на малайзійську пальмову олію зростають четверту сесію поспіль і зафіксували тижневий приріст у п’ятницю, випередивши прогнози експорту другого за величиною виробника у світі на 1-20 липня.

Еталонний контракт на пальмову олію Малайзійської біржі деривативів Бурса жовтневе постачання закрився на 23 рінггіти, або на 0,58% вище, за ціною 3958 ринггітів (844,82 долара США) за метричну тонну.

Цього тижня контракт додав 1,15% після падіння на 3,14% минулого тижня.

Ринок намагається оцінити потенціал зростання виробництва у липні та ймовірне падіння рівня запасів через збільшення експорту, повідомив трейдер із Мумбаї.

“Показники експорту пальмової олії цього місяця були досить високими”, – додав трейдер.

Очікується, що в суботу сюрвеєри опублікують оцінки експорту малайзійської пальмової олії за 1-20 липня.

Найактивніший контракт на соєву олію в Даляні додав 0,84%, а контракт на пальмову олію СРО втратив 0,33%. Ціни на соєву олію на торговій біржі Чикаго зросли на 0,38%.

Пальмова олія відстежує динаміку цін на конкуруючі харчові олії, оскільки вони конкурують за частку світового ринку рослинних олій.

Тим часом ціни на нафту в п’ятницю практично не змінилися, оскільки сильний долар і побоювання з приводу економіки Китаю, найбільшого імпортера нафти, зустріли жорсткіші прогнози поставок.

Рінггіт, послабився на 0,43% по відношенню до долара, що зробило товар менш дорогим для покупців, які володіють іноземною валютою.

Малайзія зберегла серпневе експортне мито на сиру пальмову олію на рівні 8,0% і підвищила базову ціну, йдеться в циркулярі на веб-сайті Малайзійської ради з пальмової олії.

(1 долар = 4,6850 ринггітів)

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!