Ф’ючерси на малайзійську пальмову олію зросли у четвер до найвищого рівня закриття майже за два місяці

Джерело:  Oilworld
пальмова олія

Ф’ючерси на малайзійську пальмову олію зросли у четвер до найвищого рівня закриття майже за два місяці, чому сприяв стійкий попит з боку основного покупця Китаю та підвищення цін на сиру нафту.

Еталонний контракт на пальмову олію з постачанням у квітні на Малайзійській біржі деривативів Бурси зріс на 86 ринггітів, або 2,25%, до 3901 ринггіту ($827,18) за метричну тонну, досягнувши найвищого рівня закриття з 23 листопада.

Напередодні свята Місячного Нового року спостерігався гарний попит з боку Китаю, але деякі імпортери в Індії зробили вибір на користь м’яких олій, таких як соєва, через відмінності в ціні на ринку найбільшого у світі імпортера рослинної олії, сказав Мітеш Сайя, торговий менеджер торгової фірми з Мумбаї. Кантилал Лакшмічанд та Ко, повідомляє Рейтер.

Ціни на нафту зросли в четвер, оскільки ОПЕК прогнозує відносно сильне зростання світового попиту на нафту протягом наступних двох років, тоді як ринок також очікує перебоїв у видобутку нафти в США на тлі похолодання та напруженості на Близькому Сході.

Зміцнення ф’ючерсів на сиру нафту робить пальму більш привабливим варіантом сировини для біодизельного палива.

Найактивніший контракт на соєву олію в Даляні знизився на 0,08%, а контракт на пальмову олію зріс на 0,65%. Ціни на соєву олію на торговій біржі Чикаго зросли на 0,52%.

На пальмову олію впливають зміни цін на родинні олії, оскільки вони конкурують за частку на світовому ринку рослинних олій.

Рінггіт, торгова валюта пальми, знизився на 0,02% по відношенню до долара, що зробило товар менш дорогим для покупців, які володіють іноземною валютою.

Експорт малайзійських продуктів із пальмової олії за 1-15 січня, за оцінками, скоротиться на 2,6% до 604 474 тонн порівняно з місяцем раніше, повідомила в понеділок незалежна інспекційна компанія AmSpec Agri Malaysia.

Дані сюрвеєра Intertek Testing Services показали, що експорт за 1-15 січня зріс на 6,5% – до 629 918 тонн.

(1 долар = 4,7160 ринггітів)

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!