Ф’ючерси на малайзійську пальмову олію зросли у четвер четверту сесію

Джерело:  Oilworld
пальмова олія

Ф’ючерси на малайзійську пальмову олію зросли у четвер четверту сесію поспіль до найвищого рівня закриття більш ніж за рік, чому сприяло зростання цін на конкуруючі харчові олії та стійкий попит з боку ключових покупців.

Еталонний контракт на пальмову олію з постачанням у травні на Малайзійській біржі деривативів Бурса закрився на 96 ринггітів, або на 2,29%, до 4291 ринггіту ($916,10), найвищого рівня закриття з 3 березня 2023 року.

Хороші показники зростання конкуруючих олій та постійні побоювання з приводу скорочення запасів у Малайзії, другому за величиною виробнику пальмової олії у світі, призвели до підвищення попиту з боку ключових імпортерів, таких як Індія, Китай та Близький Схід, сказав Мітеш Сая, торговий менеджер торгової фірми з Мумбаї. Про це повідомила компанія Kantilal Laxmichand&Co.

Найактивніший контракт на соєву олію в Даляні зріс на 1,28%, а контракт на пальмову олію – на 3,54%. Ціни на соєву олію на торговій біржі Чикаго зросли на 0,68%.

На пальмову олію впливають зміни цін на родинні олії, оскільки вони конкурують за частку на світовому ринку рослинних олій.

Запаси пальмової олії в Малайзії наприкінці лютого скоротилися до найнижчого рівня за сім місяців, оскільки виробництво досягло 10-місячного мінімуму, що компенсувало уповільнення експорту.

Запаси наприкінці минулого місяця впали на 5% до 1,92 млн. тонн порівняно з січнем, виробництво сирої пальмової олії знизилося на 10,18% до 1,26 млн. тонн, а експорт впав на 24,75%, як показали дані галузевого регулятора Малайзійської ради з пальмової олії у понеділок, повідомляє Рейтер.

Імпорт пальмової олії в Індію в лютому впав до найнижчого рівня за дев’ять місяців, оскільки вищі ціни спонукали покупців скоротити закупівлі на користь соняшникової олії, що конкурує, повідомила в середу провідна торгова організація.

Ціни на нафту зросли на початку торгів у четвер, чому сприяв високий попит у США після того, як запаси бензину досягли тримісячного мінімуму, а запаси сирої нафти несподівано впали, а побоювання щодо постачання зберігаються.

Більш міцна сира нафта робить пальмове масло привабливішим варіантом сировини для біодизельного палива.

(1 долар = 4,6840 ринггітів)

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!