Ф’ючерси на малайзійську пальмову олію знизилися в середу

Джерело:  Oilworld
пальмова олія

Ф’ючерси на малайзійську пальмову олію знизилися в середу на тлі вигідніших пропозицій від більшого виробника Індонезії та зміцнення ринггіту.

Базовий контракт на пальмову олію з постачанням у лютому на Малайзійській біржі деривативів Бурса до полудня подешевшав на 25 ринггітів, або на 0,64%, до 3872 ринггітів ($833,58).

Основною причиною зниження цін стали агресивні пропозиції з боку сусідньої Індонезії, найбільшого у світі виробника та експортера пальмової олії, сказав Парамалінгам Супраманіам, директор брокерської компанії Pelindung Bestari, розташованої в Селангорі.

«Ринггіт також дещо зміцнюється, чинячи тиск на і так крихкий експорт».

Ринггіт виріс на 0,54% по відношенню до долара, що зробило товар дорожчим для покупців, які володіють іноземною валютою.

Що стосується споріднених олій, найактивніший контракт на соєву олію в Даляні знизився на 0,02%, а контракт на пальмову олію впав на 1,13%.

Ціни на соєву олію на торговій біржі Чикаго знизилися на 0,4% після нічного стрибка на очікуваннях того, що спекотна і суха погода в Бразилії призведе до зниження врожайності сої в найбільшому у світі виробнику.

На пальмову олію впливають зміни цін на родинні олії, оскільки вони конкурують за частку на світовому ринку рослинних олій.

У середу нафта торгувалася у вузькому діапазоні, оскільки інвестори почали виявляти обережність напередодні вирішальної зустрічі ОПЕК+ у четвер, де вирішуватиметься політика видобутку в найближчі місяці.

Слабкі ф’ючерси на сиру нафту роблять пальму менш привабливим варіантом сировини для біодизельного палива.

Ціна на пальмову олію може коливатися в діапазоні від 3935 до 3953 ринггітів за метричну тонну, повідомив технічний аналітик Reuters Ван Тао.

(1 долар = 4,6450 ринггітів)

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!