Ф’ючерси на малайзійську пальмову олію знизилися в п’ятницю після триденного зростання

Джерело:  Oilworld
пальмовое масло

Ф’ючерси на малайзійську пальмову олію впали в п’ятницю після чотириденного зростання, оскільки звіти про прибуток і сильніший ринггіт чинили тиск на ціни, хоча еталонний контракт був налаштований на тижневе зростання на тлі побоювань щодо виробництва.

Еталонний контракт на пальмову олію з постачанням у червні на біржі деривативів Bursa Malaysia впав на 1,72% до 3723 ринггітів (845,18 доларів США) до полуденної перерви, звівши нанівець частину зростання на 7,67% за останні чотири дні .

За тиждень контракт зріс на 6%, але на шляху до щомісячного зниження.

Пальмова олія знизилася через “фіксацію прибутку на вихідні та поступове ослаблення зовнішніх ринків у поєднанні зі зміцненням ринггіту”, сказав трейдер з Куала-Лумпуру, повідомляє Рейтер.

Очікування збільшення експорту можуть пом’якшити падіння, додав трейдер.

Сюрвеєри планують опублікувати дані щодо експорту за березень пізніше у п’ятницю.

Тим часом виробництво пальмової олії в Малайзії, як очікується, скоротиться після того, як асоціація переробників оцінила зниження виробництва на 22,9% з 1 по 25 березня, кажуть аналітики.

Найактивніші контракти Dalian на соєву олію торгувалися з підвищенням на 1,09% після зростання на 2,06% на початку сесії, тоді як контракт на пальмову олію зріс на 0,45%. Ціни на соєву олію на товарній біржі Чикаго впали на 0,53%.

На пальмову олію впливають коливання цін на супутні олії, оскільки вони конкурують за частку на світовому ринку рослинних олій.

Малайзійський рінггіт MYR= додав 0,29% по відношенню до долара США у п’ятницю. Більш сильний рінггіт, у якому торгується пальмовий контракт, може зробити його дорожчим для власників долара.

Пальмова олія може збільшити зростання до 3853 рінггітів за тонну, щоб завершити відскок від 3500 рінггітів, сказав технічний аналітик Reuters Ван Тао.

(1 долар = 4,4050 ринггітів)

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!