Ф’ючерси на малайзійську пальмову олію знизилися в понеділок

Джерело:  Oilworld
пальмовое масло

Ф’ючерси на малазійську пальмову олію знизилися в понеділок на тлі зниження цін на соєву чикагську олію, низькі оцінки експорту малазійської пальмової олії в червні також вплинули на настрої.

Запаси пальмової олії в Малайзії незначно зросли до тримісячного максимуму в травні, оскільки значний експорт компенсували відновлення виробництва, показали дані в понеділок.

Виробництво пальмової олії в Малайзії у травні різко зросло на 13,48%, в основному через сезонні фактори, повідомив Сандіп Сінгх, директор консалтингової та торгової фірми The Farm Trade, що базується в Куала-Лумпурі.

Ф’ючерсний контракт на пальмову олію з постачанням у липні на біржі деривативів Малайзії в Бурсі до закриття подешевшав на 58 ринггітів, або на 1,46%, до 3917 ринггітів ($830,05) за метричну тонну, перервавши дводенне зростання.

Очікується, що експорт з 1 по 10 червня скоротиться більш ніж на 20%, що ще більше посилить ведмежі настрої, в той час як виробництво, ймовірно, продовжить зростати, сказав Анілкумар Багані, керівник відділу досліджень компанії Sunvin Group, що займається виробництвом рослинних рослин. олій в Мумбаї.

Ціни на сиру нафту зростають, але фіксують тижневе зниження

Вантажні інспектори Intertek Testing Services та AmSpec Agri повідомили, що експорт малазійських продуктів з пальмової олії з 1 по 10 червня знизився на 20,4% і 21,6% відповідно порівняно з 1 по 10 травня.

Зростання цін на пальмову олію також значною мірою залежатиме від конкуруючих м’яких олій, додав Багані.

Ціни на соєву олію на товарній біржі Чикаго знизилися на 0,46% через сприятливі умови для вирощування врожаю в Сполучених Штатах, де фермери домоглися сталого прогресу в посадці кукурудзи і соєвих бобів і приступили до збирання озимої пшениці.

На пальмову олію впливають коливання цін на родинні олії, оскільки вони конкурують за частку на світовому ринку рослинних олій.

Ціни на нафту зросли в понеділок на тлі надій на зростання попиту на пальне цього літа, хоча зростання було обмежене зміцненням долара на тлі ослаблення очікувань швидкого зниження процентних ставок у США.

Згідно з прогнозом LSEG, опублікованим у п’ятницю, суха погода “збережеться в районах виробництва пальмової олії на Суматрі та в Західній Малайзії”, тоді як періоди підвищеної вологості “можуть сприяти зростанню пальм у районах виробництва пальмової олії на Калімантані та Сабасі”.

Малайзійський ринггіт ослаб по відношенню до долара на 0,66%.

(1 долар = 4,7190 ринггітів)

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!