Ф’ючерси на малайзійську пальмову олію знизилися в понеділок

Джерело:  Oilworld
пальмовое масло

Ф’ючерси на малазійську пальмову олію знижувалися шостий день поспіль у понеділок після того, як дані Малайзійської ради з пальмової олії (MPOB) показали збільшення запасів і зниження експорту другого за величиною виробника олії у світі.

Еталонний контракт на пальмову олію з постачанням у листопаді на Малайзійській біржі деривативів у Бурсі втратив 116 рінггітів, або 3,03%, до 3714 рінггітів (794,78 долара США) за метричну тонну на момент закриття. Минулого тижня контракт упав на 5,20%.

Запаси пальмової олії в Малайзії наприкінці серпня зросли на 22,5% порівняно з попереднім місяцем до 2,12 млн. тонн, що є найвищим показником за сім місяців, показали дані MPOB.

«Пальмова олія продовжує слабку тенденцію через набагато вищі кінцеві запаси MPOB у серпні та оптимізму з приводу подальшого поліпшення виробництва у вересні», – сказав Сандіп Сінгх, директор The Farm Trade, консалтингової та торгової компанії з Куала-Лумпура.

Виробництво сирої пальмової олії зросло на 8,9% з липня до 1,75 млн тонн у серпні, тоді як експорт пальмової олії впав до 1,22 млн тонн, повідомляє MPOB.

Найактивніший контракт на соєву олію в Даляні зріс на 0,15%, а контракт на пальмову олію впав на 1,30%. Ціни на соєву олію на торговій біржі Чикаго впали на 0,69%.

На пальмову олію впливають зміни цін на родинні олії, оскільки вони конкурують за частку на світовому ринку рослинних олій.

За даними сюрвеєрської служби Intertek Testing Services, експорт малайзійських продуктів з пальмової олії за період з 1 по 10 вересня впав на 11,2% до 350 823 метричних тонн з 395 145 метричних тонн, відвантажених у період з 1 по 10 серпня.

Тим часом імпорт пальмової олії в Індію підскочить на 26% до рекордного рівня в 2022-23 році, що закінчується 31 жовтня, оскільки відновлення споживання і конкурентоспроможні ціни спонукають нафтопереробники збільшувати закупівлі, заявив найбільший покупець пальмової олії в країні. минулого тижня .

Ціна на пальмову олію може підскочити до 3859-3876 рінггітів за метричну тонну, перш ніж розвернутися та повторно протестувати підтримку на рівні 3795 рінггітів, сказав технічний аналітик Reuters Ван Тао.

“Ніхто на ринку не очікував такого рівня запасів. Зростання запасів і падіння експорту вплинуть на пальмову олію (ціни)”, – сказав дилер глобального торгового дому, що базується в Нью-Делі.

Дані MPOB показали, що виробництво сирої пальмової олії зросло на 8,9% з липня до 1,75 млн тонн у серпні, що вище за очікування в 1,72 млн тонн.

Очікується, що в найближчому майбутньому обсяги виробництва в Малайзії постраждають через явище погоди Ель-Ніньо, яке призводить до тривалої спекотної та сухої погоди.

Анілкумар Багані, керівник досліджень брокера з виробництва рослинної олії Sunvin Group, що базується в Мумбаї, заявив, що експорт Малайзії у вересні продовжить знижуватися через накопичення запасів на ключових ринках призначення, таких як Індія, і зниження цін на конкуруючі олії, такі як соняшникова і соєве. масло.

“…Ринок, як і раніше, сильно покладається на вплив Ель-Ніньо і очікує скорочення виробництва з жовтня, але на даний момент таких ознак не спостерігається ні в Індонезії, ні в Малайзії”, – сказав Багані.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!