Ф’ючерси на малайзійську пальмову олію знизилися в четвер після трьох послідовних сесій зростання

Джерело:  Oilworld
пальмовое масло

Ф’ючерси на малайзійську пальмову олію знизилися в четвер після трьох послідовних сесій зростання, оскільки контракти відображали слабкість даляньських рослинних олій та сирої нафти, а учасники ринку чекали на дані за обсягом виробництва.

Еталонний контракт на пальмову олію з постачанням у лютому на Малайзійській біржі деривативів у Бурсі втратив 39 ринггітів, або 0,98%, до 3949 ринггітів ($844,16) за метричну тонну на закритті торгів.

“Фіксація прибутку, слабкість цін на сиру нафту та зниження цін на соєву олію на торговій біржі Чикаго сьогодні чинять тиск на ф’ючерси на пальму”, – сказала Сатья Варка, старший аналітик Fastmarkets Palm Oil Analytics, повідомляє Рейтер.

Найактивніший контракт на соєву олію в Даляні впав на 1,18%, а контракт на пальмову олію – на 0,59%. Чиказька торговельна біржа була закрита на День Подяки.

На ціни на пальмову олію впливають ціни на соєву олію, оскільки вони конкурують за частку на світовому ринку рослинних олій.

За оцінками Малайзійської асоціації пальмової олії, виробництво в період з 1 по 20 листопада впало на 3,89% порівняно з тим самим періодом попереднього місяця, повідомили трейдери.

Малайзія зберегла грудневе експортне мито на сиру пальмову олію на рівні 8% і підвищила базову ціну, йдеться в циркулярі, опублікованому на веб-сайті Малайзійської ради з пальмової олії у четвер.

Індійські покупці скоротили закупівлю пальмової олії для поставок у грудні та січні через зростання цін, а також через те, що ОЕЗ-и зіткнулися з негативним прибутком після великого імпорту в останні кілька місяців, повідомили Reuters у четвер представники галузі.

Пальмова олія може відновитися до рівня від 3935 до 3953 ріинггітів за метричну тонну після того, як вона не змогла подолати опір на рівні 4032 ріинггіту, повідомив технічний аналітик Reuters Ван Тао.

(1 долар = 4,6780 ринггітів)

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!