Ф’ючерси на малайзійську пальмову олію знизилися у вівторок

Джерело:  Oilworld
пальмова олія

Ф’ючерси на малайзійську пальмову олію впали у вівторок до найнижчого рівня за 3,5 місяці, оскільки запаси в Малайзії підскочили до найвищого рівня за 11 місяців після падіння експорту та на тлі зростання виробництва у вересні.

Еталонний контракт на пальмову олію з постачанням у грудні на Біржі деривативів Малайзії впав на 41 ринггіт, або 1,14%, і закрився на позначці 3564 ринггіти (753,97 долара США) за метричну тонну.

Раніше під час сесії він впав до найнижчого рівня з 23 червня – 3520 ринггітів.

Запаси пальмової олії в Малайзії наприкінці вересня зросли на 9,6% до 2,31 млн тонн порівняно з попереднім місяцем, свідчать дані Малайзійської ради з пальмової олії (MPOB).

Виробництво сирої пальмової олії зросло на 4,33% у вересні до 1,83 млн тонн у місячному вирахуванні, тоді як експорт пальмової олії впав до 1,2 млн тонн, повідомляє MPOB.

“Запаси в Малайзії зростають, і очікується, що вони зростатимуть і надалі, оскільки виробництво продовжує зростати, а експорт залишається млявим”, – сказав дилер із глобального торгового дому з Мумбаї.

Ф’ючерси на соєву олію на торговій біржі Чикаго знизилися на 1,28% станом на ранок за Гринвічем.

Експорт малайзійських продуктів з пальмової олії за 1-10 жовтня зріс на 12,5% до 29,6% порівняно з попереднім місяцем, показали дані сюрвеєрів у вівторок.

«Незважаючи на загрозу Ель-Ніньйо, попит справді відходить на другий план. Індія має достатні запаси, а конкуруючі олії також чинять тиск на пальмову олію», — сказав Мітеш Сая, торговий менеджер компанії Kantilal Laxmichand & Co, що базується в Мумбаї, повідомляє Рейтер.

Імпорт пальмової олії до Індії у вересні впав на 26% порівняно з місяцем раніше після того, як запаси підскочили до рекордного рівня.

Ціни на нафту знизилися у вівторок після зростання більш ніж на 4% на попередній сесії, оскільки ринки зважували потенційні перебої у постачанні через конфлікт на Близькому Сході.

Слабкі ф’ючерси на сиру нафту роблять пальму менш привабливим варіантом сировини для біодизельного палива.

(1 долар = 4,7270 ринггітів)

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!