Малайзійські ф’ючерси на пальмову олію значно зросли у понеділок

Джерело:  Oilworld
пальмовое масло

Малайзійські ф’ючерси на пальмову олію значно зросли в понеділок, досягнувши максимальної ціни закриття більш як за чотири місяці, на новинах про атаку українського порту з боку Росії.

Базовий контракт на пальмову олію з постачанням у жовтні на біржі деривативів Bursa Malaysia зріс на 133 ринггіти, або 3,30%, до 4168 ринггітів (912,04 долара США) за метричну тонну за ціною закриття.

Ціни на соєву олію підскочили більш ніж на 2%, а на кукурудзу – на 3%», – сказав трейдер із Куала-Лумпура.

За даними Platts, соняшникова олія FOB Україна виросла в ціні до 929 доларів за тонну 21 липня (+$58) до попереднього дня.

Ціни на соєву олію на товарній біржі Чикаго зросли на 2,55%. Папери найбільш активного контракту Dalian на соєву олію впали на 2,24%, а контракту на пальмову олію втратили 2,71%.

Експорт пальмової олії з Індонезії, включаючи маслопродукти, у травні становив 2,23 млн тонн, свідчать дані Індонезійської асоціації пальмової олії.

Експорт пальмової олії з Малайзії в період з 1 по 20 липня зріс на 10,1% порівняно з попереднім місяцем, за даними AmSpec Agri Malaysia, та на 19%, за даними сюрвеєра Intertek Testing Services.

На пальмову олію впливають коливання цін на супутні олії, оскільки вони конкурують за частку на світовому ринку рослинних олій.

Пальмова олія може продовжити своє зростання в зоні опору 4103-4122 рінггітів за метричну тонну, а потім розгорнути висхідний тренд, сказав технічний аналітик Reuters Ван Тао.

(1 долар = 4,5700 ринггітів)

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!