Ф’ючерси на малайзійську пальмову олію знизилися у четвер

Джерело:  Oilworld
пальмова олія

Ф’ючерси на малайзійську пальмову олію знизилися в четвер через ознаки дефляції в Китаї, тоді як ринок чекав ключових офіційних даних про внутрішній попит і пропозицію для подальшого спрямування.

Еталонний контракт на пальмову олію з постачанням у січні на Малайзійській біржі деривативів Бурси впав на 24 ринггіти, або 0,6%, до 3744 ринггітів (798,29 доларів США) за метричну тонну на момент закриття.

«Ціни на пальму залишаться в цьому діапазоні доти, доки завтра не буде опубліковано звіт MPOB (Малайзійської ради з пальмової олії),» – сказав Лінгам Супраманіам, директор брокерської компанії з виробництва рослинної олії Pelindung Bestari в Куала-Лумпурі, повідомляє Рейтер.

Споживчі ціни у Китаї почали знижуватися, а дефляція на заводах зберігалася у жовтні.

Найактивніший контракт на соєву олію в Даляні впав на 0,2%, а контракт на пальмову олію знизився на 1%.

Китай продемонстрував ознаки високого попиту, і в середу імпортери купили щонайменше ще п’ять партій сої із США. Другий день активних покупок після бронювання найбільші покупки сої з червня.

Ціна на соєві боби впливає на вартість соєвої олії, яка конкурує з пальмовою олією за частку на ринку рослинних олій. Ціни на соєву олію на торговій біржовці Чикаго росли на 0,5%.

“Оскільки в Малайзії починається сезон мусонів, повінь може порушити виробництво пальмової олії”, – сказав Мітеш Сайя, торговий менеджер торгової фірми Kantilal Laxmichand and Co., розташованої в Мумбаї, повідомляє Рейтер.

Малайзійський рінггіт, торгова валюта пальми, востаннє ослабла на 0,2%, що зробило цей товар привабливішим для власників іноземної валюти.

Ціни на нафту зросли у четвер, оскільки ринки проігнорували дефляційні показники в Китаї та шукали додаткові відомості про стан попиту з боку двох найбільших у світі споживачів нафти. Зростання цін на сиру нафту робить пальмову олію привабливішим варіантом сировини для біодизельного палива. (1 долар = 4,6900 ринггітів)

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!