Ф’ючерси на малайзійську пальмову олію знижуються

Джерело:  Oilworld
пальмова олія

Ф’ючерси на малайзійську пальмову олію знижуються третю сесію поспіль у середу на тлі слабших конкуруючих олій, проте ф’ючерси, як і раніше, демонструють місячне зростання.

Базовий контракт на пальмову олію з постачанням у квітні на Малайзійській біржі деривативів Бурса впав на 47 ринггітів, або 1,22%, до 3795 ринггітів ($802,83) за метричну тонну на момент закриття.

За місяць контракт підскочив на 1,99% після падіння на 4,47% у грудні.

Найактивніший контракт на соєву олію в Даляні впав на 1,29%, а контракт на пальмову олію впав на 2,59%. Ціни на соєву олію на торговій біржі Чикаго знизилися на 1,52%.

“Ціни на сою та кукурудзу залишаються під тиском після того, як останнім часом перспективи поставок ще більше покращилися”, – йдеться у повідомленні Commerzbank.

На пальмову олію впливають зміни цін на родинні олії, оскільки вони конкурують за частку на світовому ринку рослинних олій.

Зниження цін на сиру нафту робить пальму менш привабливим варіантом сировини для біодизельного палива.

Експорт малайзійських продуктів пальмової олії у січні впав на 9,4% до 1 227 101 тонни, повідомила незалежна інспекційна компанія AmSpec Agri Malaysia. Інший незалежний сюрвеєр, Intertek Testing Services, підрахував, що цього місяця експорт упав на 6,7% до 1286509 тонн.

Малайзійський ринггіт ослаб на 0,09% по відношенню до долара США, який отримав підтримку завдяки ставкам на те, що Федеральна резервна система не знизить процентні ставки раніше, ніж очікувалося, через стійкі економічні дані. (1 долар США = 4,7270 ринггітів)

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!