Ф’ючерси на малайзійську пальмову олію зміцнилися у четвер

Джерело:  Oilworld
пальмовое масло

Ф’ючерси на малайзійську пальмову олію зміцнилися у четвер, відігравши деяке зниження на попередній сесії, оскільки очікування різкого скорочення запасів у березні підтримали ціни.

Контракт на пальмову олію з постачанням у червні на Малайзійській біржі похідних інструментів Bursa зріс на 26 ринггітів, або 0,67%, до 3894 ринггітів (885,00 доларів США) за тонну до полудня.

Запаси пальмової олії в Малайзії на кінець березня впали на 16,3% порівняно з попереднім місяцем до 1,77 млн тонн, найнижчого рівня за вісім місяців, оскільки експорт різко зріс напередодні місяця Рамадан, як показало опитування Reuters у середу .

“Попит з боку Індії та Китаю, як і раніше, відсутній, і українська соняшникова олія захопила частку ринку”, – сказав Мітеш Сайя, торговий менеджер мумбайської торгової фірми Kantilal Laxmichand & Co, повідомляє Рейтер.

Третій план Аргентини щодо збільшення валютних резервів за рахунок збільшення експорту сої, про який буде оголошено в середу, набуде чинності в суботу та до 24 травня, повідомило джерело в уряді.

Плани «соєвого долара», запущені в другій половині 2022 року, спрямовані на збільшення продажів та експорту сої та її побічних продуктів, пропонуючи виробникам обмінний курс вище за офіційний курс у 210 песо за долар.

За словами Саї, це чинить більший тиск на ринок.

«Ринок пальми не виглядає оптимістично у найближчій перспективі, оскільки очікується, що Індонезія агресивно продаватиме після Рамадану через низький експорт», повідомляє Рейтер.

Ціни на соєву олію на товарній біржі Чикаго знизилися на 0,3%, втративши третій день поспіль. Найактивніший контракт Dalian на соєву олію додав 0,6%, а контракт на пальмову олію зріс на 0,5%.

На пальмову олію впливають коливання цін на супутні олії, оскільки вони конкурують за частку на світовому ринку рослинних олій.

Пальмова олія може повторно протестувати підтримку на рівні 3853 ринггітів за тонну, прорив нижче за яку може відкрити шлях до 3797 ринггітів, сказав технічний аналітик Reuters Ван Тао.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!