Ф’ючерси на малайзійську пальмову олію закрилися у понеділок невеликим зростом

Джерело:  Oilworld

Ф’ючерси на малайзійську пальмову олію закрилися в понеділок невеликим зростанням, продовжуючи зростання в порівнянні з попередньою сесією, оскільки ринок стежив за зростанням цін на соєву олію в Чикаго.

Еталонний контракт на пальмову олію з постачанням у лютому на Малайзійській біржі деривативів Бурси зріс на 0,03% і закрився на рівні 3741 ринггіту ($799,36).

“Попит на пальмову олію трохи слабкий, і з цієї причини зростання було обмежене”, – сказав трейдер з Мумбаї, повідомляє Рейтер.

Експорт малайзійських продуктів з пальмової олії за період з 1 по 10 грудня впав до 368 990 метричних тонн з 398 375 тонн, відвантажених у період з 1 по 10 листопада, повідомила в неділю сюрвеєрська служба Intertek Testing Services.

Попит на пальмову олію взимку зазвичай падає, оскільки при нижчих температурах масло твердне, що ускладнює його використання споживачами.

Ціни на соєву олію на торговій біржі Чикаго зросли на 0,2%.

Індонезія, найбільший у світі виробник пальмової олії, продовжить обов’язкове змішування 35% біодизельного палива у 2024 році та виділила 13,41 мільйона кілолітрів біодизельного палива на наступний рік, що трохи перевищує 13,15 мільйона кілолітрів, виділених на 202. Пальмова олія використовується як сировина для виробництва біодизель.

Пальмова олія може протестувати зону підтримки 3707-3714 ринггіту за тонну після того, як йому не вдалося подолати опір на рівні 3781 ринггіту, сказав технічний аналітик Reuters Ван Тао.

Ціни на нафту в понеділок залишалися стабільними, оскільки США продовжили закупівлю для поповнення стратегічних резервів, що надало підтримку, хоча зберігаються побоювання з приводу надлишку пропозиції та уповільнення зростання попиту на пальне наступного року.

Акції впали в понеділок під час цього тижня, буде наповнений п’ятьма засіданнями центральних банків великих країн світу та новими даними щодо інфляції в США, які можуть посилити або зруйнувати надії ринку на стрімке зниження ставок на початку наступного року.

(1 долар = 4,6800 ринггітів)

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!