Ф’ючерси на малайзійську пальмову олію зафіксували тижневе зростання

Джерело:  Oilword
пальмова олія

Ф’ючерси на малайзійську пальмову олію зросли у п’ятницю і зафіксували тижневе зростання, чому сприяли оцінки зростання експорту другого за величиною виробника у світі.

Еталонний контракт на пальмову олію з постачанням у серпні на Малайзійській біржі деривативів Бурса зріс на 86 ринггітів, або на 2,15%, до 4079 ринггітів (867,13 долара США) за метричну тонну. Контракт додав 5% за тиждень.

Очікування збільшення експорту малайзійської пальмової олії на 20% у травні призвели до зростання цін, повідомив трейдер із Куала-Лумпура.

“Нещодавнє зростання цін на соняшникову олію також спонукало покупців купувати пальмову олію, оскільки вона порівняно дешевша”, – сказав трейдер.

Сюрвеєр Intertek Testing Services повідомив, що експорт пальмової олії з Малайзії у травні зріс на 22,1% порівняно з місяцем раніше, тоді як незалежна інспекційна компанія AmSpec Agri Malaysia оцінила зростання на 22,8%.

Інший сюрвеєр, Societe Generale de Surveillance, оцінив експорт у 1161370 метричних тонн порівняно з 1045679 тонн місяцем раніше, як показали дані LSEG у п’ятницю.

Найактивніший контракт на соєву олію в Даляні зріс на 0,32%, а контракт на пальмову олію додав 1,28%. Ціни на соєву олію на торговій біржі Чикаго зросли на 0,87%.

На пальмову олію впливають зміни цін на родинні олії, оскільки вони конкурують за частку світового ринку рослинних олій.

Ціни на нафту в п’ятницю залишалися стабільними, оскільки інвестори чекають на дані щодо інфляції в США, які допоможуть зрозуміти перспективи попиту, перш ніж звернути увагу на недільну зустріч ОПЕК+, щоб визначити стан поставок на наступний рік.

Зміцнення ф’ючерсів на сиру нафту робить пальму більш привабливим варіантом сировини для біодизельного палива.

Індонезія встановила базову ціну на сиру пальмову олію на червень на рівні $778,82 за метричну тонну згідно з постановою міністерства торгівлі порівняно з $877,28 у травні.

Ринггіт, торгова валюта пальми, ослабла на 0,04% по відношенню до долара, що зробило товар менш дорогим для покупців, які володіють іноземною валютою.

(1 долар = 4,7040 ринггітів)

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!