Ф’ючерси на малайзійську пальмову олію виросли у вівторок

Джерело:  Oilword
пальмова олія

Ф’ючерси на малайзійську пальмову олію зросли у вівторок і закрилися більш ніж на 2% вище після двох сесій падіння поспіль, оскільки зростання конкуруючих олій у Даляні та Чикаго та покращення перспектив експорту підтримали ринок.

Ф’ючерси на малайзійську пальмову олію різко виросли після бичачого імпульсу в Даляньських контрактах і ф’ючерсах на соєву олію торгової біржі Чикаго, сказав Анілкумар Багані, керівник досліджень брокера рослинних олій в Мумбаї Sunvin Group.

“Ринок відмахнувся від втрат понеділка, оскільки експорт виглядає краще, ніж очікувалося, а темпи виробництва почали сповільнюватись”, – сказав Багані, повідомляє Рейтер.

Еталонний контракт на пальмову олію з постачанням у серпні на Малайзійській біржі деривативів Бурса зріс на 93 ринггіти, або на 2,40%, до 3963 ринггітів (844,63 долара США) за метричну тонну.

Найактивніший контракт на соєву олію в Даляні зріс на 1,66%, а контракт на пальмову олію 1,99%. Ціни на соєву олію на торговій біржі Чикаго зросли на 1,18%.

На пальмову олію впливають зміни цін на родинні олії, оскільки вони конкурують за частку на світовому ринку рослинних олій.

За даними сюрвеєрської компанії Intertek Testing Services та незалежної інспекційної компанії AmSpec Agri Malaysia, експорт пальмової олії з Малайзії з 1 по 25 травня зріс на 2,4-3,1% порівняно з попереднім місяцем.

За даними LSEG, сюрвеєрська компанія Societe Generale de Surveillance оцінила експорт у 949 451 тонну порівняно з 931 938 тоннами на місяць раніше.

Індонезія експортувала 2,56 млн тонн пальмової олії у березні порівняно з 2,17 млн ​​тонн у лютому, повідомила її асоціація пальмової олії.

Світові ціни на нафту стабілізувалися у вівторок, оскільки перспектива збереження обмежень постачання нафти ОПЕК+ на зустрічі 2 червня та надії на високий попит на паливо у США влітку врівноважили побоювання щодо більш високих та довгострокових процентних ставок у США.

Зміцнення ф’ючерсів на сиру нафту робить пальму більш привабливим варіантом сировини для біодизельного палива.

Рінггіт зміцнився на 0,06% по відношенню до долара, що зробило товар дорожчим для покупців, які володіють іноземною валютою.

(1 долар = 4,6920 ринггітів)

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!