Ф’ючерси на малайзійську пальмову олію виросли у середу другу сесію поспіль

Джерело:  Oilworld
пальмовое масло

Ф’ючерси на малайзійську пальмову олію зросли в середу другу сесію поспіль, досягнувши двотижневого максимуму, відстежуючи зростання цін на конкуруючі харчові олії, підкріплене побоюваннями щодо посушливих погодних умов.

Базовий контракт на пальмову олію з постачанням у серпні на біржі деривативів Bursa Malaysia виріс на 34 рінггіти, або 1%, до 3450 ринггітів (746,91 долара США) за метричну тонну, що є найвищим показником з 30 травня.

Контракт раніше виріс на 3,3%, але знизився через фіксацію прибутку.

Очікується, що Агентство з охорони навколишнього середовища США (EPA) опублікує остаточне правило щодо мандатів на обсяги змішування біопалива на 2023–2025 роки до 21 червня після того, як вимагало продовження терміну дії правила на один тиждень, згідно з судовим документом у вівторок.

“Оголошення EPA і посушливі умови на Середньому Заході США змушують ринок нервувати, і багато хто хотів би закрити свої короткі позиції до серйозного погіршення врожаю”, – сказав Парамалінгам Супраманіам, директор брокерської компанії Pelindung Bestari з Селангора, пише Рейтер.

Папери найбільш активного контракту Dalian на соєву олію зросли на 1,7%, а контракту на пальмову олію – на 3,2%.

Парамалінгам додав, що червневе виробництво в Малайзії також сповільнилося через спекотні та сухі погодні умови.

Сюрвеєри планують опублікувати у четвер дані про відвантаження з Малайзії за період з 1 по 15 червня.

Згідно з даними Intertek Testing Services та Amspec Agri, опублікованими раніше цього тижня, експорт у період з 1 по 10 червня знизився на 16,7–17,6%.

(1 долар = 4,6190 ринггітів)

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!