Ф’ючерси на малайзійську пальмову олію виросли у понеділок

Джерело:  Oilworld
пальмовое масло

Ф’ючерси на малайзійську пальмову олію зросли в понеділок, чому сприяло зростання цін на соєву олію в Чикаго, але зростання було обмежене зростанням малайзійського ринггіту та зниженням експорту.

Еталонний контракт на пальмову олію з постачанням у лютому на Малайзійській біржі деривативів Бурси виріс на 5 ринггітів, або 0,13%, до 3936 ринггітів (841,39 долара США) за метричну тонну на закритті торгів.

“Ф’ючерси CPO (сира пальмова олія) на біржі Малайзії торгувалися вище після підвищення ф’ючерсів на соєву олію в Чикаго в п’ятницю ввечері і сьогодні в азіатські години”, – сказав Анілкумар Багані, керівник дослідження сировинних товарів Sunvin Group з Мумбаї, повідомляє Рейтер.

Проте дещо негативні показники експорту пальмової олії та відносно сильніший ринггіт обмежували зростання ф’ючерсів на пальмову олію, номінованих у ринггітах, додав він.

Ціни на соєву олію на торговій біржі Чикаго зросли на 0,80%. Найактивніший контракт на соєву олію в Даляні подешевшав на 0,12%, а контракт на пальмову олію – на 0,27%.

На ціни пальмової олії впливають ціни на соєву олію, оскільки вони конкурують за частку на світовому ринку рослинних олій.

Малайзійський ринггіт зміцнився на 0,28% по відношенню до долара США до обіду за Гринвічем.

Експорт малайзійської продукції з пальмової олії до 1 листопада знизився.

(1 долар = 4,6780 ринггітів)

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!