Ф’ючерси на малайзійську пальмову олію виросли на тлі зростання експорту

Джерело:  Oilworld
пальмовое масло

Ф’ючерси на малайзійську пальмову олію зросли в понеділок на тлі зростання експорту у липні та уповільнення зростання запасів у червні.

Контракт на еталонну пальмову олію з постачанням у вересні на Малайзійській біржі деривативів Bursa зріс на 89 ринггітів, або на 2,32%, до 3923 ринггітів (840,58 доларів США) за тонну.

За даними Ради з пальмової олії Малайзії (MPOB), запаси пальмової олії в Малайзії наприкінці червня зросли на 1,9% порівняно з попереднім місяцем до 1,72 млн. метричних тонн, що набагато менше галузевих прогнозів.

Виробництво сирої пальмової олії впало на 4,6% до 1,45 млн тонн, тоді як експорт перевершив оцінки, збільшившись на 8,6% до 1,17 млн тонн, свідчать дані MPOB.

Тим часом експорт з Малайзії в період з 1 по 10 липня зріс на 18,7–26,1 %, свідчать дані сюрвеєрських компаній Amspec Agri та Intertek Testing Services.

«Відновлення попиту підкріплюється знижками, що ростуть, на пальмову олію в порівнянні з конкуруючими м’якими маслами, слабким ринггітом і скороченням запасів у пунктах призначення», — йдеться у звіті Refinitiv Agriculture Research, повідомляє Рейтер.

Папери найбільш активного контракту Dalian на соєву олію впали на 0,1%, а контракту на пальмову олію додали в ціні 0,4%. Ціни на соєву олію на товарній біржі Чикаго зросли на 2,7%.

На пальмову олію впливають коливання цін на супутні олії, оскільки вони конкурують за частку на світовому ринку рослинних олій.

(1 долар = 4,6670 ринггітів)

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!