Ф’ючерси на малайзійську пальмову олію впали більш ніж на 1% на початку торгів у п’ятницю

Джерело:  Oilword
пальмова олія

Ф’ючерси на малайзійську пальмову олію впали більш ніж на 1% на початку торгів у п’ятницю, слідуючи за зниженням цін на соєву олію в Чикаго через збільшення поставок, а також зниження імпорту пальмової олії до Індії в березні.

Малайзійська пальмова олія відкрилася зростанням на тлі зниження запасів. Базовий контракт на пальмову олію з постачанням у червні на Малайзійській біржі деривативів Бурса впав на 70 ринггітів, або 1,64%, до 4247 ринггітів ($891,48) за метричну тонну на початку торгів.

Ціни на соєву олію на товарній біржі Чикаго впали на 0,2% у п’ятницю після падіння на 3,2% у четвер.

Імпорт пальмової олії до Індії в березні впав до найнижчого рівня за 10 місяців, оскільки вищі ціни спонукали нафтопереробні підприємства замінити пальмову олію соняшниковою, внаслідок чого імпорт олії досяг другого за величиною показника за всю історію.

Експорт малазійських продуктів з пальмової олії за 1-10 квітня зріс на 12,7% до 431 190 метричних тонн із 382 640 метричних тонн, відвантажених у період 1-10 березня, повідомила в середу сюрвеєрська компанія Intertek Testing Services.

Щомісячний звіт Міністерства сільського господарства США про попит та пропозицію залишив прогноз урожаю сої у Бразилії без змін на рівні 155 мільйонів метричних тонн.

Проте бразильська сільськогосподарська агенція Conab знизила прогноз виробництва сої до 146,522 мільйона тонн через несприятливі погодні умови, що підкреслює велику різницю в прогнозах.

Зернова біржа Буенос-Айреса в Аргентині в четвер знизила оцінку врожаю сої у 2023/24 році, пославшись на вплив посушливих умов.

Очікується, що запаси пальмової олії в Малайзії скоротяться на 6,65% порівняно з попереднім місяцем до восьмимісячного мінімуму в 1,79 мільйона тонн наприкінці березня, показало опитування Reuters.

На думку технічного аналітика Reuters Ван Тао, пальмова олія може повторно протестувати підтримку на рівні 4274 ринггітів за метричну тонну, оскільки падіння з 4443 ринггітів виглядає неповним.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!