Ф’ючерси на малайзійську пальмову олію у вівторок закрилися зростанням більш ніж на 2%

Джерело:  Oilworld
пальмовое масло

Ф’ючерси на малайзійську пальмову олію у вівторок закрилися зростанням більш ніж на 2%, оскільки торги відновилися після довгих святкових вихідних, а зростання цін на соєву олію у конкуруючих Даляні та Чикаго підтримало ринок.

Базовий контракт на пальмову олію з постачанням у січні на Малайзійській біржі деривативів Бурса подорожчав на 103 ринггіти, або 2,71%, до 3905 ринггітів (828,03 долара США) за метричну тонну на закритті торгів. Фінансові ринки Малайзії було закрито у понеділок у зв’язку з державним святом.

“Торгівля відновилася у вівторок на позитивній ноті, запозичивши силу у соєвої олії CBOT (Чиказька торгова палата) та пальмового олеїну в Даляні”, – повідомив трейдер з Куала-Лумпура. «Зростання конкуруючих олійних культур і активність із закриття коротких позицій опівдні підняли ціну до полуденних максимумів», повідомляє Рейтер.

Ціни на соєву олію на біржі CBOT зросли на 1,67%. Найактивніший контракт на соєву олію в Даляні зріс на 1,48%, а контракт на пальмову олію зріс на 1,24%.

Ціни на соєві боби впливають на вартість соєвої олії, яка конкурує з пальмовою олією за частку на світовому ринку рослинних олій.

Імпорт пальмової та соняшникової олії в Індію в 2022/23 році зріс на 24% і 54% відповідно, досягнувши рекордного рівня на тлі відновлення споживання і оскільки обидві олії були доступні з великою знижкою в порівнянні з конкуруючим соєвим маслом.

Збільшення закупівель Індії, найбільшого у світі імпортера рослинних олій, може допомогти знизити запаси пальмової олії в Індонезії та Малайзії. Купівля може скоротити запаси у країнах Чорноморського регіону, які виробляють соняшникову олію.

Малайзія впевнена, що експорт її пальмової олії та супутніх товарів до Китаю цього року ще більше збільшиться, повідомило у вівторок державне інформаційне агентство Бернама з посиланням на міністра плантацій та сировинних товарів. Малайзія, другий за величиною виробник пальмової олії у світі, минулого року поставила до Китаю товарів та супутніх товарів на суму 3,72 мільярда доларів, що становить 11% від загального обсягу світового експорту похідних пальмової олії. Китай є найбільшим торговим партнером Малайзії.

Запаси пальмової олії в Малайзії наприкінці жовтня досягли чотирирічного максимуму, незважаючи на більш високий, ніж очікувалося, експорт, показали дані Малайзійської ради з пальмової олії в п’ятницю.

Сюрвеєрська компанія Societe Generale de Surveillance оцінила експорт малазійських продуктів пальмової олії за 1-10 листопада в 404 074 метричні тонни.

Малайзійський ринггіт за підсумками закриття торгів зміцнився на 0,21% по відношенню до долара США. Більш слабкий ринггіт робить пальмову олію привабливішою для власників іноземної валюти.

(1 долар = 4,7160 ринггітів)

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!