Ф’ючерси на малайзійську пальмову олію у вівторок торгувалися без особливих змін

Джерело:  Oilworld
пальмовое масло

Ф’ючерси на малайзійську пальмову олію у вівторок торгувалися без особливих змін, оскільки ефект падіння цін на сиру нафту було компенсовано відновленням цін на рослинні олії у конкурентів та сильними даними щодо експорту.

Базовий контракт на пальмову олію з постачанням у грудні на Малайзійській біржі деривативів Бурси залишився незмінним на рівні 3718 ринггітів ($793,09) за метричну тонну до полудня.

Ф’ючерси на пальму сьогодні переважно перебували в стагнації, при цьому додаткових позитивних даних для підтримки купівельного інтересу була олія, сказала Сатья Варка, старший аналітик Fastmarkets Palm Oil Analytics, повідомляє Рейтер.

За даними сюрвеєра Intertek Testing Services, експорт малазійської продукції з пальмової олії за період з 1 по 25 вересня зріс на 17,5% до 1,1 млн. тонн з 974 235 тонн, відвантажених у період з 1 по 25 серпня.

За даними незалежної інспекційної компанії AmSpec Agri Malaysia, експорт малазійської продукції з пальмової олії зріс на 15,2% до 1,09 млн. тонн з 945 155 тонн, відвантажених з 1 по 25 серпня за той же період.

Міністерство сільського господарства США (USDA) повідомило, що врожай сої минулого тижня зростав повільніше, ніж очікували аналітики.

Найактивніший контракт на соєву олію в Даляні виріс на 0,3%, а контракт на пальмову олію — на 0,2%. Ціни на соєву олію на торговій біржі Чикаго торгувалися без змін.

На пальмову олію впливають зміни цін на родинні олії, оскільки вони конкурують за частку на світовому ринку рослинних олій.

Ціни на нафту знижувалися у вівторок на тлі побоювань, що попит на паливо буде обмежений тим, що великі центральні банки утримуватимуть процентні ставки на високому рівні протягом тривалого часу, навіть незважаючи на те, що пропозиція, як очікується, буде обмеженою.

Малайзійський рінггіт, торгова валюта пальми, послабився на 0,1% по відношенню до долара і востаннє торгувався на рівні 4,69 ринггіту. Більш слабкий рінггіт робить пальмову олію привабливішою для власників іноземної валюти.

Пальмова олія схильна залишатися в зоні підтримки від 3636 до 3650 ринггітів за метричну тонну, прорив нижче за яку може відкрити шлях до 3561 ринггітів, сказав технічний аналітик Reuters Ван Тао.

(1 долар = 4,6880 ринггітів)

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!